Nõmme Kalju vajas kolmanda liiga meeskonna alistamiseks penaltiseeriat

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Teleš.
Vitali Teleš. Foto: Mihkel Maripuu

Evald Tipneri nimeliste jalgpalli Eesti karikavõistluste kaheksandikfinaalis oli lähedal šokktulemus, kui Nõmme Kalju ei saanud koduväljakul kuidagi jagu Paide Linnameeskonna kolmandast rivistusest. Veel kuu tagasi Eesti meistritiitlist unistanud Kalju vajas liigapüramiidi viiendal tasemel mängiva pisiklubi alistamiseks penaltiseeriat.

Kalju läks mängu 38. minutil Artur Valikaevi penaltist 1:0 juhtima, kuid septembri algul Väikeste karikavõistluste finaalis 5:1 JK Retro alistanud Paide meeskond viigistas 77. minutil läbi Romet Köhleri värava.

Kalju edasine surve vilja ei kandnud ning see tähendas lisaaega, kus said omavahel kokku vennad Neemelod - kui Tarmo oli Nõmme Kalju eest platsil kõik 120 minutit, siis Silver sekkus vahetusest 103. minutil. Lisaajal olid paremad võimalused Paidel, kuid pisiklubi neid realiseerida ei suutnud - mängu saatuse otsustasid penaltid.

Esimesena jättis võrgu sahistamata Kalju - Valikajev teistkordselt Raiko Metsa üle mängija ei suutnud. Sellele järgnesid aga kaks paidepoolset eksimust - üks ülelöök ning üks Vitali Teleši tõrje, mis tähendas, et seeria võit ja koht veerandfinaalis kuulus 5:4 Kaljule.

Teine tippklubi koduväljakul hätta ei jäänud. FC Levadia oli 7:0 üle Kohtla-Järve JK Järvest. Peaaegu aastase pausi järel kuulus Levadia algrivistusse Igor Morozov, kes kostitas külalisi ka kahe tabamusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles