Legendaarne Sergei Bubka on korruptsiooniuurimise all

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina Olümpiakomitee president ja IAAFI asepresident Sergei Bubka.
Ukraina Olümpiakomitee president ja IAAFI asepresident Sergei Bubka. Foto: Reuters/ScanPix

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) asepresident Sergei Bubka on uurimise all seoses kahtlase maksega Venemaa alaliidu endisele juhile Valentin Balahnitševile, vahendab Guardian.

Bubka kandis 2009. aasta juunis 45 000 USA dollarit Balahnitševiga seotud ja maksuparadiisis registreeritud firma arvele. Päev varem oli samalt kontolt peaaegu samasugune summa – täpsemalt 45 033 dollarit – kantud Papa Massata Diackile, endisele IAAFi turundusjuhile. Nii Diack kui ka Balahnitšev on saanud IAAFilt korruptsioonisüü tõttu eluaegse spordis tegutsemise keelu.

Guardian rõhutab artiklis, et pole ühtegi tõendit, nagu 1988. aasta teivashüppe olümpiavõitja ja 35 korral maailmarekordit nihutanud Bubka oleks teadnud, et tema raha võidakse kasutada ebaseaduslikel eesmärkidel. Mehe poolt Balahnitševile makstud summa olevat seotud 2014. aastani Ukrainas korraldatud Teivashüppetähtede nime kandnud võistlusega, täpsemalt Bubka sooviga sellele maailmas rohkem tähelepanu saada.

«Minu kliendil puudub igasugune teadmine väidetavatest ärisuhetest härra Balahnitševi ja teiste osapoolte, sealjuures härra Diacki, vahel. Sarnaselt ei ole minu kliendil olnud härra Diackiga finantssuhteid,» kommenteeris väiteid Bubka eest tema advokaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles