Video: 13-aastaselt hirmkõva kolmikduubli teinud Dončić mängis end selle mänguga Madridi Reali

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luka Dončić on Gert Kullamäe perekonna üks lemmikmängijatest.
Luka Dončić on Gert Kullamäe perekonna üks lemmikmängijatest. Foto: EIBNER/EXPA/SPORTIDA/imago/Eibner Europa

Madridi Reali ning Sloveenia korvpallikoondise 18-aastane tähtmängija Luka Dončić tegi Euroopa meistrivõistlustel endale nime ka ameeriklaste seas. Just seetõttu on taaskord Interneti avarustest välja otsitud videod noormehe imemängudest. 

Üks sellistest näitab, kuidas Dončić viskas 13-aastaselt ühes mängus 54 punkti (39 esimesel poolajal – toim), võttis 11 lauapalli ning andis 10 korvisöötu. Tegu oli 2012. aasta aprillis Itaalias peetud korvpalliturniiriga, mille kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti just Dončić.

Sisuliselt oli tegu turniiriga, mis kindlustas sloveenile lepingu Madridi Realiga. Ta oli end küll juba varasemalt Hispaanias näitamas käinud, kuid päras Itaalia turniiri oli Madridi huvi raudkindel.

«Pärast seda mängu ütlesin talle, et ta meenutab mulle noort Dražen Petrovići,» tunnistas pikaaegne Olimpija korvpalliklubi juht Srecko Bester. «Ta oli lapsenäoga «mõrvar». Kõik näis talle nii lihtne.»

Video pealkiri ütleb, et Dončić oli 12-aastane, kuid ESPNi sõnul toimus turniir 2012. aasta aprillis. Ehk Dončić oli siis juba 13-aastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles