Kalevi kaotus näitas kätte seni märkamata jäänud murekohad

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo - Karposh Sokoli.
Kalev/Cramo - Karposh Sokoli. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallimeister Kalev/Cramo kaotas Meistrite liiga esimese ringi kordusmängu Makedoonia klubile Karpos Šokolile küll 78:81, kuid kahe mängu kokkuvõttes pääseti teise ringi. Kaotus andis klubi peatreenerile Alar Varrakule mõtteainet – kuidas parandada mängijate individuaalset sooritust. «Kui Skopjes võis juba viimasel veerandajal lipsu lõdvaks lasta, siis nüüd ma ei näinudki varianti,» tõdes ta.

Avaveerandil tegi kalevlastele muret viskeprotsent: väljakult tabas korvi vaid kaks viset. Et Makedoonia klubil said vead väga kiiresti täis, tuli Kalevi esimese veerandaja skoor aga vabavisetest (9/11). Teisel veerandajal oli seis parem. Kogenud mängumeeste kolmik Kristjan Kangur, Branko Mirković ja Cedric Simmons aitasid Tallinna klubi suisa 26:18 ette, kuid vahetustega mindi poolajale siiski Kalevi napis, 36:35 eduseisus.

Teisel poolajal domineeris jällegi Makedoonia klubi ning kuigi nooremad mängijad Janari Jõesaar, Martynas Mažeika ja Bojan Subotić said oma viskemasina käima, oli eksimustega kuri karjas. Minut enne lõppu jäi Kalev jällegi taha 77:81, kuid õnnega pooleks kiirustasid ka vastased liialt, eksisid kaugviskel ega taibanud ka kiirelt viga teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles