Giro d’Italia teeb ajalugu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse Giro d’Italia võitja Tom Dumoulin.
Tänavuse Giro d’Italia võitja Tom Dumoulin. Foto: www.imagephotoagency.it/imago/Gribaudi/ImagePhoto

Iisraeli pealinn Jeruusalemm võõrustab 2018. aasta Giro d’Italia avaetappi. Ühtlasi on tegemist esimese korraga, kui Itaalia velotuur saab alguse väljaspool Euroopat.

Itaalia velotuuri algab 4. mail kümne kilomeetrilise individuaaldistantsiga, mille finiš on Jeruusalemma vanalinnas. Seejärel sõidavad jalgratturid veel kaks etappi Iisraelis.

«Igal aastal räägib Giro erinevaid lugusid põnevatest kohtadest,» sõnas võistluse direktor Mauro Vegni. «Iisraelis läbitud kilomeetrid näitavad tavasid, kultuuri ja imeilusat maastikku. Näeme suurepäraseid etappe ka sportlikus plaanis.»

Teise etapi (167 km) raames jõuavad ratturid Tel Avivi ning kolmas päev lõpetatakse ülipika (226 km) etapiga Punase mere ääres. Pärast ühepäevalist puhkust sõidetakse ülejäänud 18 etappi Itaalias. Velotuur lõppeb 27. mail.

Alates 2010. aastast on iga kahe aasta tagant Itaalia velotuur saanud alguse väljaspool Saapamaad: starti on võõrustanud kahel korral Holland ning ühel korral Taani ja Põhja-Iirimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles