Võistlusrajale naasev Kangert: ma pole suutnud end kordagi pildituks sõita

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert (helesinises)
Tanel Kangert (helesinises) Foto: Fotoreporter Sirotti Stefano/imago/Sirotti

Astana profirattur Tanel Kangert, kes mäletatavasti kukkus kevadel Giro d’Italial rängalt ja vigastas tõsiselt vasaku käe küünarnukki, osaleb 24. septembril peetaval Tartu Rattamaratonil. Ühtlasi on tegu Kangerti esimese rattavõistlusega pärast õnnetust.

Kangert endale Tartu Rattamaratonil mingeid eesmärke ei sea ning läheb pigem võistlust nautima, kuid seejärel alustab rattur ettevalmistusega uueks hooajaks. «Arvan, et novembris lähen Lääne-Euroopasse treenima,» rääkis 30-aastane Kangert ajakirjale Jooksja.

Kui mõned ratturid tuleb pärast eraldistarti ratta pealt maha tõsta, siis Kangert sellise katsumuseni veel jõudnud pole. «Ma pole kordagi suutnud ennast päriselt pildituks sõita, et enam ei jõua jalatäit ka vändata. Jätan ikkagi omale hinge sisse,» sõnas Kangert.

Ta lisas: «Loomulikult suudan end võistlusel paremini kokku võtta, kui teeksin sama trennis, siis võistlusel annaks 100-protsendiline pingutus veelgi vägevama resultaadi.» 

Šveitsis kümnekordse ultratriatloni käigus 1800 kilomeetrit rattaga vändanud Rait Rataseppa ja Kangerti omavaheline duell saaks olema põnev. «Kui ma peaksin tema vastu 200 kilomeetrit eraldistarti sõitma, siis poleks mul lootustki,» nentis Kangert. «Ilmselgelt on tema treening teistmoodi üles ehitatud. Mina olen teistsuguse lihastüübiga ning minu pingutused on natuke teistmoodi.»

20. Tartu Rattamaratoni programm saab avapaugu juba sel pühapäeval peetava 2. Tartu Teate Rattamaratoni ja ühistreeninguga. 23. septembril leiavad aset lasteüritused, mis avavad Euroopa spordinädala. Põhidistantsid sõidetakse päev hiljem, 24. septembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles