Kanter innustab lapsi, sära silmis ja katsetab peagi uut ametit

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Olen Olümpiafänn / EOK

Kuigi kettaheitja Gerd Kanteri hooaeg lõppes juba üle-eelmisel nädalal, on tal lähinädalatel isegi kiiremad ajad kui võistlusperioodil. Üksteist tiitlivõistluste medalit võitnud Kanter on spordinädala patroon ning järgmise seitsme päeva jooksul käib ta koolides, et noortes sporditegemishuvi ärgitada. Äsja valiti Pekingi olümpiavõitja ka rahvusvahelise üliõpilasspordiliidu (FISU) esimeseks hea tahte saadikuks.

«Ega ma omal ajal kindlasti arvanud, et hakkan sporditee edenedes nii palju sõnaga esinema,» räägib Eesti olümpiakomitee sportlaskomisjoni esimehena ametis olev Kanter. «Vahel mõtlen isegi, et oleks endal tollal spordimehega koolis kohtumise võimalus olnud, olnuks väga äge. See on läinud oluliselt aktiivsemaks,» sõnab olümpiavõitja ning selgitab, kuidas üks sportlane suudab oma kogemuse näitel silma särama lüüa paljudel noortel.

Abi on Raul Rebasega kahasse kirjutatud raamatust «Gerd Kanter. 15 sammu võiduni». «Põhisõnumid, mida neile edastan, on mõtted, mida ma olen ise järginud. Need reeglid –  ole aus, oska kaotada, helista emale, toitu tervislikult, õpi hästi – on ühtepidi hästi lihtsad, aga paratamatult võib ühel hetkel järg käest kaduda. Teiselt poolt räägin noortele omaenda lugu. Kuidas ma spordi juurde sattusin või kuidas ma oma kaotuste või ebaõnnestumiste kaudu leidsin lõpuks tee võitude juurde,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles