Jalgpallilahing türklaste moodi: punaseid rohkem kui väravaid

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fenerbahce fänn.
Fenerbahce fänn. Foto: Arnaud Andrieu/SIPA/Arnaud Andrieu/SIPA

Türgi jalgpalli meistriliigas kohtusid omavahel kaks Istanbuli suurklubi Fenerbahce ja Besiktas. Kõige pingelisema tööpäeva sai ilmselt peakohtunik Ali Palabiyik – kollane hoiatuskaart kerkis kümnel, eemaldamist tähendav punane kaart viiel korral.

Mänguskoori avas avapoolaja keskpaigas penalti realiseerinud Fenerbahce mängija Giuliano. Seejärel vilksatas mitmel korral kollane kaart ning poolaja lõpus ei jäänud kohtuniku taskusse ka punane kaart. Mängust eemaldati Ricardo Quaresma (Besiktas) ja Neto (Fenerbahce).

Teisel poolajal «hakkas juhtuma» kümmekond minutit enne matši lõppu. Esmalt saadeti väljakult minema käega palli mänginud Atiba Hutchinson (Besiktas) ning seejärel duubeldas Vincent Janssen penaltist Fenerbahce eduseisu.

Koheselt lõi Besiktase kasuks ühe värava tagasi endine Liverpooli mängumees Ryan Babel, kuid enamaks nad võimelised polnud ja 2:1 võidu teenis Fenerbahce. Enne lõpuvilet nägid punast kaart enda silme ees Ismail Koybasi (Fenerbahce) ja Oguzhan Ozyakup (Besiktas).

Liigatabelis hoiab 13 punktiga liidripositsiooni hoopis kolmas Istanbuli meeskond Galatasaray, kes on võrreldes lähikonkurentidega pidanud ühe kohtumise vähem. Galatasarayle järgnevad Besiktas ja Fenerbahce vastavalt 13 ja 11 silmaga.

Tipphetked:


Fen|Bes by Ball-Control

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles