Suusaliit meelitab Maed alaliidu juures jätkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver (paremal) vestles nädalavahetusel Jaak Maega ja tegi talle konkreetse pakkumise asuda suusaliidu juurde tööle. Mae võttis lühikese mõtlemisaja.
Mati Alaver (paremal) vestles nädalavahetusel Jaak Maega ja tegi talle konkreetse pakkumise asuda suusaliidu juurde tööle. Mae võttis lühikese mõtlemisaja. Foto: Priit Simson

Aprilli alguses tundis olümpiapronks Jaak Mae, et enesetunne on kehvemast kehvem. Tippsportlaskarjäärile oli mõtteis punkt pandud, kuid sisimas tundis mees suurt rahutust.



«Kas sai ikka õige otsus tehtud? Mis nüüd edasi tuleb? Teadmatus,» veeretas Mae mõtteid. Nüüd, paar nädalat hiljem, on ta veendunud, et tippspordist loobumine oli ainuõige otsus. Ja tulevik paistab helge. Tulgu, mis tuleb.

«Vaikselt hakkan selle mõttega juba harjuma. Suusatamine meeldib mulle ikka veel väga, aga võistlusnumbrit selga enam ei paneks. Selle nimel peab ikka väga palju tööd tegema ja vaeva nägema, et võistlustelt heade emotsioonidega lahkuda,» arutles Mae.

Suusaliitu tööle?

Võimalik, et tulevikus hakkavad talle positiivseid emotsioone pakkuma juba sootuks teised asjad.

Juba paaril viimasel aastal on Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver arutanud Maega võimalust asuda treeneriametisse. Viimati vestles ta olümpiapronksiga sel teemal nädalavahetusel. Ja kuigi Mae veel suusaliidule kindlat vastust ei andnud, uskus Alaver, et õige pea see tuleb. «Täpset kuupäeva me paika ei pannud, kuid võin öelda, et esimeste tööülesannetega hakkas Jaak juba sel nädalal tööle,» sõnas Alaver, kes ei tahtnud täpsustada, mis ülesannetega Mae tööle asus. Küll aga võib oletada, et tegemist on mänedžeritööga.

«Mina näen Jaagul kolme töökohustust. Esiteks, õppimine Tartu Ülikoolis. Teiseks, töö sponsoritega ja kolmandaks treeneriamet,» kinnitas Alaver.

Peatreeneri sõnul on kõige olulisem just see, et Mae jääks suusatamise juurde. Vastasel korral oleks tegu ressursi ilmselge raiskamisega. Kust veel saada sellise praktilise kogemusega ekssportlane? Kust leida inimene, kes seda ala peensusteni tunneks?  Seda enam, et Raul Olle näol olevat suusaliidul suurepärane kogemus olemas. On ju endisest tippmaratoonarist saanud suusaliidu spordidirektor. «Kindlasti on Jaagus ainest saamaks väga heaks treeneriks. Iseasi, kui palju on ta ise valmis sellesse panustama,» nentis Alaver.

Lõplik otsus tegemata

Ka Eesti Suusaliidu peasekretär Jüri Järv tõdes, et Mae isiksuseomaduste ja kogemustega mees kuluks alaliidule marjaks ära. Seetõttu tehakse omalt poolt kõik, et olümpiapronks suusatamise juurde jääks. «Kui küsimus on rahas, siis tuleb see leida. Oleme omalt poolt valmis kõik tegema, et Jaak jääks suusatamise juurde,» kinnitas Järv.

Mae ise aga tunnistas, et pole lõplikku otsust veel langetanud. Lähinädalatel seisab ees veel paar olulist kohtumist, mille järel Mae otsuse teeb. Võimalus on jätkata ka üksnes eraettevõtluses. Kindlasti tahab olümpiapronks rohkem  tööd teha ka omanimelise suusakooli juures. Pealinna kolimist üritaks ta enda sõnul aga vältida.

«Mai keskel tahan otsuse ära teha. Kindel on see, et tahan olla seotud ka võistluste korraldamisega,» kinnitas Mae, kes on juba 13 aastat korraldanud omanimelist võistlust Valgehobusemäel. «See on selge, et suusaliit on teinud väga tõsiseltvõetava pakkumise. Aga minu jaoks tundub treeneriametist isegi ahvatlevam just võistluste organiseerimine ja mänedžeritöö. Sel alal olen ka varem tegutsenud, suheldes oma toetajatega ning korraldades Valgehobusemäel võistlusi.»

Kui aga valida treeneriamet, siis peaks Mae enda sõnul kindlasti ka ülikooli tudeerima asuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles