Eesti vormelilootus krooniti Saksamaa F4-sarja meistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips
Jüri Vips Foto: Prema Powerteam

​Jüri Vips väljus võitjana Saksamaa F4 meistrivõistluste viimasel etapil põnevaks kujunenud tiitliheitlusest ja krooniti sarja tänavuseks meistriks.

Hockenheimis sõidetud etapi kvalifikatsioonis autodele õige seadistuse leidmisega hädas olnud Prema Powerteami sõitjad Jüri Vips ja Marcus Armstrong olid sunnitud startima esimestes sõitudes alles teisest kümnest. Vips tõusis avasõidus 8. kohale ja teises sõidus saavutas 6. koha. Avasõidu võitis Felipe Drugovich, kes tõusis tänu esikohale ka sarja liidriks, tihedalt kannul Vips ja Armstrong. Teises sõidus aga Drugovich katkestas ja punktitabeli etteotsa tõusis taas Vips, kellele Drugovich kaotas enne viimast sõitu 4 ja Armstrong 7,5 punktiga.

Viimast sõitu alustas Vips kolmandalt stardikohalt ja tema eest, parimalt positsioonilt sai lähte Armstrong. Avaringide põneva võitluse järel kujunes pooleks distantsiks välja järjestus, milles Vips sõitis kolmandana teisel kohal kihutanud Armstrongi kannul. Seda kohta hoidis eestlane kuni finišilipu langemiseni ning sellest piisas Saksamaa meistritiitli kindlustamiseks.

«Lõpp läks päris põnevaks! Auto oli terve nädalavahetuse lausa kohutav, proovisime igasuguseid seadeid, aga palju paremaks ei läinud, ja ega ei saanud aru kah, milles viga oli,» rääkis võidukas eestlane. «Aga lõpp hea, kõik hea. Hooajaks püstitatud eesmärk sai täidetud ja nüüd on emotsioonid laes. Viimastel sõitudel oli pinge üleval, aga nüüd on suur pingelangus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles