USA spordiüldsus Trumpile: me ei kuula sind, kaltsakas! (23)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe New York Post pühapäevase numbri esikaas oli pühendatud NFLi ja NBA mängijate ning USA presidendi Donald Trumpi vahel puhkenud tülile.
Ajalehe New York Post pühapäevase numbri esikaas oli pühendatud NFLi ja NBA mängijate ning USA presidendi Donald Trumpi vahel puhkenud tülile. Foto: twitter

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump tõestas taas oma suurepärast vilumust endale vaenlaste ja vastaste hankimisel, kui vihastas välja trobikonna USA prominentseid sporditegelasi eesotsas korvpallistaaride Stephen Curry ja LeBron Jamesi ning ameerika jalgpalli profiliiga (NFL) tegevjuhi Roger Goodelliga.

Kõik algas reede õhtul Alabamas, kus Trump pidas kõnet oma 10 000 toetajale. Kui Põhja-Korea ja Hillary Clinton olid oma verbaalsed maksahaagid kätte saanud, suunas Trump tule NFLile ja nimetas «hoorapoegadeks» kõiki mängijaid, kes USA hümni ajal ei seisa, vaid põlvitavad.

Nimelt hakkasid mitmed (peamiselt mustanahalised) NFLi mängijad eelmisel hooajal toonase San Francisco 49ersi mängujuhi Colin Kaepernicki eestvedamisel USA hümni ajal– seda mängitakse USA profiliigades iga kohtumise eel – põlvitama, avaldades nõnda protesti rassistliku ebaõigluse vastu, mis nende meelest USA õiguskaitseorganite ja õigussüsteemi töös ilmneb.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles