Metallmehe uus tulemine

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangert võib rõõmustada: käsi liigub ning nüüd on vaja vaid põhja laduma hakata.
Tanel Kangert võib rõõmustada: käsi liigub ning nüüd on vaja vaid põhja laduma hakata. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Neli kuud tagasi Itaalia velotuuril ränga kukkumise üle elanud Tanel Kangert ei peljanud tippsporti naasta. Tartu rattamaratonil pani metalli täis käega Astana klubi rattur end võistlusolukorras taas proovile, kuid tõdes, et oli veidi ettevaatlik. «Juba see, kui lihtsalt võib paari sekundiga tähelepanematusest midagi elumuutuvat juhtuda, paneb mõtlema küll,» räägib Kangert.

Edukalt kulgenud Itaalia velotuuri 15. etapi kukkumist on eestlane mitu korda videost näinud, esimest korda juba tollel õnnetul õhtul haiglavoodis piineldes. Vaatepilt oli jube: kõrges mängus olnud Kangert sõitis etapi lõpuosas vastu liiklusmärki niivõrd karmilt, et murdis vasaku küünarliigese ja nihestas paremat õlaliigest. Hooaeg oli läbi ning tulevik tundus samuti tume.

Päästeingliks tõusis üle nelja kümnendi pikkuse kirurgikogemusega Brescia haigla arst Flavio Terragnoli. Kuigi ta kahtles röntgenipilte nähes, kas kätt on üldse võimalik korda teha, edenes Kangerti taastumine pärast operatsiooni sedavõrd hästi, et arst andis loa ka taas ratta selga istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles