Tallinnas toimuva juunioride EMi medalid kujundas Indrek Turi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juulis Tallinnas peetavate kergejõustiku juunioride EMi tulevased medalid
Juulis Tallinnas peetavate kergejõustiku juunioride EMi tulevased medalid Foto: EKJL

Juulis Tallinnas toimuvate kergejõustiku juunioride EMi medalikujundamise konkursi võitis Indrek Turi kavand.

Võidutöö kujutab lainelise kumerusega piklikku medalit, mille esiküljele on märgitud Tallinn 2011 ja  võistluse nimi – „21st European Athletics Junior Championships“, samuti asetsevad seal kolm tähte – sümboolne viide võistluse kolmele tähekujulisele maskotile. Tagaküljele graveeritakse võistleja nimi, võistlusala ning märge U20, toimumiskoht Tallinn ning kuupäev.

Võidukavandi autor Indrek Turi õpib Eesti Kunstiakadeemias kujundusgraafika täiendõppes. Ka ise kergejõustikuga tegelenud Turi märkis, et kasutas kavandi juures isiklikku kogemust.

«Peamiselt mõtlesin selle peale, millist medalit mulle endale oleks meeldinud saada. Suurem osa minu medalitest on olnud ümarad, aga minu plaan oli anda medalile ristküliku kuju ning seda edasi arendada,» kommenteeris Turi. «Laine sobis selleks hästi – see sümboliseerib rahutut ja kontrollimatut jõudu, mis minu arust iseloomustab hästi noori sportlasi. Lõpptulemusel sümboliseeribki laineline äär noorust ja uljust ning kolm tähte medali esiküljel võistluste maskotte.»

Žüriisse kuulusid Euroopa Kergejõustikuliidu projektijuht Peter Stafford ja võistluste konsultant Ede Rutkovszky, olümpiavõitja Erki Nool, Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi, Sporrong Eesti tegevjuht Hendrik Karlson ning noor kunstnik Helene Vettik.

«Võidukavandi eelised olid originaalsus ja hea tehniline teostatavus – mõlemad koos ühes võistlustöös. Samuti on medali kujundaja hästi tabanud juba maskotikonkursiga taotletud sümboolikat – kolme tähe kujundus medalil,» kommenteeris Teigamägi žürii

otsust. «Loodan, et tulevased medalivõitjad on lisaks oma sportlikule saavutusele rahul ka medaliga, mis neile seda võistluskogemust meenutama jääb.»

Konkursile olid osalema oodatud kõik kunstiharidust omandavad noored, kellel on soov luua midagi, mis oleks tükike eestlaste loomingust ning mis jääb võitjatele meenutama nende esimest suuremat edusammu kergejõustikutäheks saamise teel. Kokku laekus 14 tööd 13 autorilt.

Konkursi võitnud kavandi autor saab auhinnaks 500 eurot ning erikülalise kutse juunioride EMile.

21. Euroopa juunioride kergejõustiku meistrivõistlused toimuvad 21.-24. juulil 2011. aastal Tallinnas Kadrioru staadionil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles