Eelmisel hooajal põrunud Northug jahib Pyeongchangist kolme olümpiakulda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug Lahti MMil.
Petter Northug Lahti MMil. Foto: Alexei Danichev/Sputnik/Scanpix

13-kordne maailmameister Petter Northug tunneb end algava olümpiahooaja eel hästi. Kuigi tal on selja taga pettumust valmistav hooaeg, on ta jätkuvalt veendunud, et suudab olla Norra esinumber.

«Kui ma oleks eelmisel sügisel asju õigesti teinud, oleks minu hooaeg suurepäraseks kujunenud. Usun, et olen vigadest õppinud. Olen seda varemgi öelnud: minu eesmärk on võita, mitte olla neljas. Tahan olla parim,» ütles Northug NRK-le.

Küsimusele, mis rahuldaks Northugi tänavuselt olümpiahooajalt, vastas norrakas: «Individuaalne olümpiakuld ning kaks kuldmedalit teatevõistlustelt.»

Meeste 4x10 km teatesõidus näeb Northug end olümpial ankrumehena. Seda muidugi eeldusel, et ta on tippvormis. «Põhimõtteliselt võin kõike nelja vahetust sõita. Kui olen heas klassikavormis, võin sõita avavahetust. Kuid kui ma olen tõesti heas vormis, siis on kõige mõistlikum mind kasutada ankrumehena.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles