Ka Saksamaa ja Austria kaaluvad olümpiaboikotti

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PyeongChang
PyeongChang Foto: KIM HONG-JI/REUTERS

Lisaks Prantsusmaa olümpiakoondise juhtidele teatasid ka Saksamaa ja Austria koondise eesistujad, et kui Lõuna-Korea ei suuda olümpial sportlaste ohutust garanteerida, võidakse Pyeongchangi mänge boikoteerida.

Prantsusmaa spordiminister Laura Flessel ütles neljapäeval, et kui olukord Korea raketikriisi suhtes järjest teravneb, jätab tema oma sportlased koju. «Kui olukord läheb halvemaks ja me pole oma sportlaste julgeolekus kindlad, siis jätab Prantsusmaa koondis Lõuna-Koreasse sõitmata. Me ei sea oma sportlasi ohtu.»

Tema avaldusega ühines ka Austria olümpiakomiteejuht Karl Stoss. «Kui situatsioon läheb hullemaks ning see ohustab meie sportlasi, siis meie Lõuna-Koreasse ei lähe.» Näiteks 2014. aasta Sotši taliolümpial võitsid Austria sportlased kokku 17 medalit.

Saksamaa olümpiakomitee ei esinenud küll sedavõrd jõulise avaldusega, kuid tundis siiski muret sportlaste ohutuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles