Rapla korvpalliklubisse naasnud Ruut: meil on vaja tugevaid korvpallureid väljakul, mitte jõusaalis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ruut 2013. aastal.
Indrek Ruut 2013. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

2010.-2014. aastatel Rapla korvpallimeeskonda juhendanud Indrek Ruut töötab augustist alates meeskonna ja kogu Rapla Korvpallikooli noorteosakonna üldkehalise ettevalmistuse treenerina.

«Me leppisime Jaak Karbiga (Rapla korvpallimeeskonna mänedžeriga – toim) kokku, et esimesed pool aastat me vaatame, kuidas see asi liikuma hakkab,» sõnas Ruut Rapla Korvpallikooli koduleheküljele. «Mõtteid on palju, aga täna puudub Eestis selline kultuur, kogemus või teadmine, mis tähendab, et selliseid inimesi sisuliselt klubide juures ei tööta.»

«Meeste võistkonna juures on ikkagi peamine ülesanne mehi paremaks treenida. Siin tuleb tähelepanu juhtida sellele, et minu ülesanne kindlasti ei ole neid kulturistideks või võimalikult tugevaks treenida. Korvpall on ikkagi väga selgelt oma erialaste nõudmistega mäng ja meil ei ole vaja tugevaid korvpallureid jõusaalis, vaid meil on vaja tugevaid korvpallureid korvpalliväljakul,» sõnas Ruut.

Ruudu juhendamisel jõudis Rapla esindusmeeskond kahel järjestikusel hooajal Eesti meistriliigas poolfinaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles