Tagumiste piduriteta sõitnud Rätsep krooniti kolmandat aastat järjest Läti meistriks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PMC Addinol Honda Racing.
PMC Addinol Honda Racing. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Eile toimus Lätis Cesises Addinol Eesti ja Läti motokrossi meistrivõistluste finaaletapp, kus läks oma Läti tiitlit kaitsma ka PMC Addinol Honda Racing sõitja Priit Rätsep.

MX1 klassis osalev Rätsep näitas kvalifikatsioonis Tanel Leoki järel teist aega. Avasõidus tõusis Rätsep sõidu alguses liidriks ja püsis esikohal sõidu keskpaigani, kui temast möödusid nii Harri Kullas kui ka Leok ning Rätsep pidi leppima kolmanda kohaga. Teises sõidus heitles Rätsep sõidu esimesel poolel Leokiga teise koha peale ning seekord jäi peale Rätsep, sõidu võitis Kullas.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Rätsepale Kullase järel ja Leoki ees teine koht. Eesti meistrivõistlustel sai ta Leoki järel ja Kullase ees hõbemedali, kuid Läti arvestuses kuulus noormehele kolmandat aastat järjest esikoht.

«Cesises lõppkokkuvõttes sai asja tehtud, kuigi päev iseenesest ei sujunud kohe üldse. Esimeses sõidus juhtisin kusagil poole sõiduni, aga siis läksid käed nii täis, et ei saanud enam Taneli ja Harriga võidu sõita. Teises sõidus oli enesetunne parem, aga siis kadusid sõidu keskel tsiklil tagapidurid ära ja ilma nendeta ikka sama kiirust väga ei hoia,» rääkis Rätsep.

«Niipalju oli mul õnne, et Tanel kukkus ja tänu sellele olin teises sõidus ikkagi teine ja ka etapil kokku teine. Arvan, et kokkuvõttes võib hooajaga suurtes joontes rahule jääda, kuigi Pärnu etapi katkestamisega tegin endale Eesti meistrivõistluste arvestuses väikese karuteene. Samas olen ikkagi Läti meister nüüd kolmandat aastat järjest ja Eesti arvestuses tuli hõbe, seega olen rahul," nentis Rätsep, kes eeloleval nädalavahetusel osaleb koos Leoki ja Kullasega Team Estonia ridades Inglismaal toimuval Rahvuste krossil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles