Legendaarne USA korvpallitreener kutsus Trumpi käitumist jälestus- ja naeruväärseks (3)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greg Popovichil oli viimati Valgesse majja asja 2015. aastal.
Greg Popovichil oli viimati Valgesse majja asja 2015. aastal. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

Viimased 21 aastat San Antonio Spursi NBA meeskonna eesotsas olnud ja selle ajaga klubiga viis NBA meistritiitlit võitnud Gregg Popovich nimetas USA presidendi Donald Trumpi otsust tühistada mullusele NBA meisterklubile Golden State Warriorsile esitatud küllakutse Valgesse majja jälestus- ja naeruväärseks.

Traditsiooniliselt on USA tippliigade meistermeeskonnad käinud Valges majas USA presidendi vastuvõtul, kuid niipea, kui Warriors suve hakul NBA tšempioniks krooniti, hakkasid ringlema kõlakad, et nemad loobuvad visiidist Washingtoni. Möödunud nädala lõpus andsid mitmed klubi tippmängijad eesotsas Stephen Curryga lõpuks ametlikult teada, et nad ei kavatse Trumpi külastada, mille peale vastas president sotsiaalmeedias, et meeskonnale saadetud kutse on tühistatud.

«Mulle tundus kutse tagasi võtmine naeruväärsena, sest nad ei plaaninud niikuinii minna.  See on nagu kuuenda klassi koolijüts peab kodus pidu, kuuleb siis, et keegi ei taha tulla ja siis võtab kutse tagasi. Kuigi see käitumine on jälestusväärne, on see samas ka naljakas,» kommenteeris juhtunut Popovich.

NBA ühe lugupeetuima peatreeneri arvates on Trump muutnud USA maailmas naerualuseks. «Nii et meil on valiku koht. Me kas jookseme tema käitumise tõttu kordi ja kordi peaga vastu seina või otsustame, et meie riigi institutsioonid ja inimesed, viisakas Ameerika, mille olemasollu me kõik usume, on olulisemad ning hakkame rohujuuretasandil asjadega tegelema,» sõnas Spursi loots.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles