Eestlane triumfeeris USAs Ironmanil

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ironman Chattanooga
Ironman Chattanooga Foto: Ironmannews

Pühapäeval USA-s umbes  2400 osalejaga toimunud Ironman Chattanooga võitis saarlane Villu Vakra, kes läbis võistlusmaa ajaga 9:18.29. 

Ujumises, mis toimus kohalikus jões ja allavoolu sai Vakra kirja aja 46.49. Kuna vesi oli soe, siis sai ujuda ilma kalipsota, vahendas saaremaasport.ee. «Ujumine kulges algusest peale hästi, enesetunne oli hea ja ujumise aeg 46 minutit oli korralik algus võistlusele,” lausus ta.

186 kilomeetrit pikal rattarajal oli Vakra sõnul algul jalgu raske tööle saada, pärast 60 km hakkas keha toimima. Ilm soojenes ja tuli vaeva näha keha jahutamisega. «Kuna jõudu oli ja enesetunne hea, siis sain korralikult kuni rattaraja lõpuni pingutada  ja tugevalt tööd teha. Rattarajalt sain maha teise mehena,» märkis võistlusmaa 4:58.09-ga läbinud triatleet.

Jooksu alguses oli selge, et 32-kraadise kuumaga tuleb keeruline võitlus. Vakra jooksis esimese 21 kilomeetrit koos mehega, kes rattalt esimesena maha tuli. Vahepeal tema ees, vahepeal saarlane ees. Teise ringi alguses sai aga Vakra aga omapäi minema.

«Kogu jooksu teine pool oli nii kirjeldamatult raske, et polegi sõnu,» tunnistas maratonis aja 3:27.46 jooksnud Vakra. «Viimased 10 kilomeetrit tulid juba väga suure vaimse pingutusega ja tuli kõik viimased energiavarud kehast üles leida. Lõpp oli minu jaoks hea, õnnestus esikoht ära hoida ja lõpetada võistlus esimese mehena.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles