Haye: Klitško oleks peaaegu matšist loobunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye
David Haye Foto: SCANPIX

Poksi raskekaalu maailmameister David Haye avaldas, et Vladimir Klitško oli valmis nende 2. juuliks planeeritud matšist loobuma, kuna ei soovi esimesena ringi astuda.

WBA maailmameister Haye tunnistas, et oli üllatunud, et WBO ja IBFi meistrivöösid omav Klitško nii väikesest asjast nii suure probleemi tekitas. Nimelt traditsioonide kohaselt tuleb tiitlikaitsja viimasena ringi, vahendab The Guardian.

Haye avaldas, et läbirääkimised olid üsna piinarikkad ja lõpuks pidi ta enda jaoks üsna kehvale lepingule allkirja andma. «Olen õnnelik, et lõpuks kokkuleppele jõudsime, aga kahtlemata on ta eelisseisus – matš toimub tema kodumaal Saksamaal (ukrainlane on aastaid Saksamaal elanud – toim). Ta tuleb teisena ringi – nagu tšempionid ikka. Ta saab ise valida, kummas nurgas ta on. Kindad valis tema, kohtuniku valis tema. Kui jätta välja see, et me jagame tasud pooleks, on kõik ülejäänu tema kasuks,» rääkis Haye.

«Ta ütles, et kui tema ei saa teisena ringi tulla, siis matši ei toimu, see oli tema jaoks tähtsaim. Ütlesin, et ole nüüd, tõmbame loosi ja laseme saatusel otsustada, aga ta pole nõus. Seega ütlesin, et kui tal seda nii väga vaja on, võib ta teisena ringi tulla,» jätkas Haye. «See on fännide jaoks tähtis matš ja andsin kõik endast oleneva, et see ikka toimuks. Kui ma poleks nii vastutulelik olnud, poksiks ta kellegi Dereck Chisora suguse mehega.»

Poksimaailm on juba pikka aega oodanud, et Haye kas Vitali või Vladimir Klitškoga poksiks, seni on aga matšid erinevatel põhjustel ära jäänud. «Kui olen Vladimiri nokauti löönud, ei huvita enam kedagi, kaua meil matši kokkuleppimine aega võttis ja kedagi ei huvita, kui palju keegi raha sai,» teatas Haye.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles