Chan püstitas MMil lühikavas maailmarekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrick Chan
Patrick Chan Foto: SCANPIX

Iluuisutamise maailmameistrivõistlustel Moskvas sündis täna maailmarekord, kui Kanadat esindav Patrick Chan teenis oma lühikava eest 93,02 punkti.

Viimasel kahel aastal MMil hõbemedaliga leppinud Chan esitas täna veatu lühikava ja ületas oma senise tippmargi enam kui nelja punktiga – varem oli tema isiklik rekord 88,90 punkti ja see oli pärines 2009. aasta veebruarist.

Varasem maailmarekord 91,30 kuulus venelasele Jevgeni Pljuštšenkole, kes püstitas selle 2010. aasta Euroopa meistrivõistlustel Tallinnas.

«See on uskumatult põnev. Kuulen alati, kuidas inimesed rekordeid purustavad, aga nüüd püstitasin ise maailmarekordi,» rõõmustas Chan, kes muuhulgas sooritas puhtalt raske hüpete kaskaadi, kuhu kuulusid neljakordne ja kolmekordne toeloop. «Minu eesmärk oli lihtsalt uisutada ja oma kava nautida ning näidata, mida oskan.»

Chani punktisumma on seda võimsam, et lühikava järel teisel kohal olev jaapanlane Nobunari Oda kaotab talle rohkem kui 11 punktiga – Oda teenis kohtunikelt hindeks 81,81 punkti – ning tiitlikaitsja Daisuke Takahashi kaotab ligi 13 punktiga – jaapanlase sooritust hinnati 80,25 punktiga.

Meeste üksiksõidu maailmameister selgub Moskvas homme. Kui Chan samas vaimus jätkab, pole võimatu rekordiületus ka vabakavas – Chani isiklik tippmark 174,16 pärineb detsembrikuisest GP-finaalist, kehtiva maailmarekordi 175,84 püstitas Takahashi kolm aastat tagasi.

Vaata Chani rekordilist lühikava siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles