Trump ähvardustega ei koonerda: NFL läheb põrgusse! (5)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president Donald Trump ei kavatse sõnasõda NFLi mängijatega lõpetada. Nüüd teatas ta Valges Majas antud pressikonverentsil, et ameerika jalgpallurid elavad kastis ning ei adu, kuidas nende teguviis mõjutab nende toetajaid.  

«Ei saa solvata meie rahvushümni, lippu ja riiki, aga just seda nad teevad. Minu arvates peab NFL muutuma. Või teate, mis juhtub? Nende äri läheb põrgusse,» põrutas Trump.

Lumepall hakkas veerema reede õhtul. Esmalt nimetas Trump «hoorapoegadeks» kõiki mängijaid, kes USA hümni ajal ei seisa, vaid põlvitavad. Kuigi NFLi seisukoht protestide suhtes on olnud lihtne – hümni tuleb austada, aga USA alusväärtuseks on vabadused, mille sekka kuulub ka õigus protestida – siis Trumpile on see vastukarva.

«Kas te ei tahaks NFLi klubide omanikele öelda, et kui keegi ei austa lippu, tuleks neil teatada: koristage see hoorapoeg väljakult, ta on vallandatud!»

Presidendi avaldus sai palju vastukaja sotsiaalmeedias, aga eelkõige tegudes. Nädalavahetusel põlvitas hümni ajal või viibis üldse riietusruumis juba enam kui 200 mängijat.

Samal ajal ei välista ka jäähokiliiga NHLi mängijad, et liituvad peagi protestiaktsiooniga. San Jose Sharksi kandalasest mängija Joel Ward sõnas The Mercury Newsile, et see pole välistatud. «Ma pole veel selle üle juurelnud, aga ma ei saa kindlalt väita, et ma seda ei teeks.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles