Deniss Karpak püsib purjetamise MK-etapil esikümnes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Prantsusmaal Hyeres’is toimuval Rahvusvahelise Purjetamisliidu (ISAF) neljandal MK-etapil, Semaine Olympique Francaise regatil algasid täna finaalsõidud. Eesti koondist esindab võistlusel tervelt 12 sportlast, kelle hulgas siiani parimat minekut näidanud Deniss Karpak püsib kindlalt esikümnes ning ka Marjaliisa ja Elise Umb on tublil 17. kohal.

Homme lõppeb avaseeria ning selguvad kõigis olümpiaklassides reedel aset leidvasse medalisõitu pääsevad 10 parimat paatkonda.

Vaatamata tänases ainsas võistlussõidus saadud 26. kohale, mis Karpaki (Karpak Sailing Team) seni saadud sõidutulemuste seas kõige nõrgemana ka mahaarvamisele läheb, on eile kahe võidu näol ülitugeva soorituse teinud sportlane hoidmas Finn klassis suurepärast 7. kohta.

Sellega püsib Karpak enne homseid viimaseid ning otsustavaid finaalsõite kindlalt medalisõitu jõudmise kursil. Sama klassi hõbegrupis võistlev Harles Liiv (ESS Kalev Jahtklubi) täna paraku tulemust kirja ei saanud ja on hetkel 59. positsioonil. 80 võistleja hulgas juhib tubli punktieduga britt Ben Ainslie.

Kahepaadi 470 naiste klassis lisasid õed Umbid (Purjespordiselts Maru) oma tulemusseeriasse 34. ja 22. koha, esimene neist kuulub küll paatkonna seni halvima tulemusena mahaviskamisele. Avaseeria finaalpäeva eel hoiab õdede tiim 17. kohta 56 naiskonna seas. Regatti on algusest peale juhtinud hispaanlannad Tara Pacheco ja Berta Betanzos.

Laser Standard klassis kuldlaevastikus seilava Argo Vooremaa (KJK) punktiskoori lisandusid täna kohad 8, 45 ja 28 ning sellega on ta üldkokkuvõttes eilsega võrreldes üsna tublisti kerkinud, võttes 155 võistleja hulgas 33. asetuse.

Karl-Martin Rammo (Rein Ottosoni Purjespordikool/Tallinna Jahtklubi) purjetab finaalsõitudes hõbelaevastikus, paiknedes tänase 40. ja 25. tulemuse ning lisaks paraku ka ühe diskvalifitseerimisega 87. positsioonil. Esikohale on tõusnud hispaanlane Javier Hernandez.

Laser Radialil sai hõbefliidis purjetav Anna Pohlak (TJK) kaks 7. kohta ning on kokkuvõttes 56. positsioonil. Klassis võistleb 98 naist, liidriks on rebinud prantslanna Sarah Steyaert.

Samuti 56. koha on hetkeseisuga hõivanud Tõnis Haavel ja Lenart Kivistik (Noblessneri Jahtklubi), kes võistlevad skiff-purjekal 49er. Meeskond sai täna hõbelaevastikus 40. ja 28. koha. Kõrgeimat asetust omab Itaalia paatkond Pietro ja Gianfranco Sibello.

Purjelaual RS:X on Eesti meestest hetkel kõrgeimat, 59. kohta hoidmas Kevin Jakobson (Noblessneri Jahtklubi), kelle tänasteks tulemusteks olid hõbegrupi 9. ja 6. koht. Johannes Ahun pidi aga leppima 28. ja 30. tulemusega, positsioneerudes hetkel 66ndaks. Henri Kaar (Team Extreme) seilas 32. ja 24. finišikoha vääriliselt ja asetseb 75. positsioonil. 90 mehe seas jätkab liidrina iisraellane Shahar Zubari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles