Hull mäng: suurele võidule lähedal olnud Tulevik röövis Floralt punkte

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliigas oli lähedal suurüllatus, kuid meistrivõistluste liider Tallinna Flora suutis üleminutitel 2:2 Viljandi Tulevikuga viigistada.

Viljandi läks kohtumist 15. minutil tänu Marco Lukka omaväravale juhtima. Zakaria Beglarishvili viigistas 26. mänguseisu penaltist. Viljandi läks taas juhtima teisel poolajal, kui 50. minutil oli täpne Vlasi Sinjavski.

Floral oli edaspidi küll rohkelt väravamomente, kuid Karl-Romet Nõmme esmaklassiline sooritus Viljandi väravasuul hoidis kodumeeskonna värava puutumatuna. Kohtumise 79. minutil teenis Flora mängu teise penalti, kuid Nõmm suutis sel korral Beglarishvili löögi tõrjuda.  

Mängu esimesel üleajaminutil õnnestus Floral lõpuks surve maksma panna, kui värava lõi Brent Lepistu.

32. mänguvooru järel on Floral tabelis nüüd 80 punkti. Mängu vähem pidanud Levadia jääb neist seitsme silma kaugusele. Tulevik, kes teenis hooaja neljanda viigi, on 25 punktiga üheksas.

 

Mängu eel:

Flora edu liigatabelis on Levadia ees kuus punkti, mis tähendab, et viimase vooru omavahelise kohtumise eel on florakatel veel ühe mängu jagu eksimisruumi. Pärast 0:4 allajäämist Nõmme Kaljule naasti kahes viimases voorus võitude teele, kui tulemusega 2:1 alistati võõrsil nii Paide kui ka Sillamäe.

Tulevikul pole enam kaotada midagi, sest viimatine 2:4 allajäämine Paidele jätab nad päästvast kaheksandast kohast nelja punkti kaugusele. Hooaja lõpul ees ootavatest üleminekumängudest pääsemiseks tuleb Tulevikul teha hooajal võimas lõpp, ent suuri on kodus tänavu suudetud salvata juba kaks korda, kui võideti Levadiat ja viigistati Infonetiga.

Augustis oldi väga lähedal ka Flora peanaha võtmisele, kui Lillekülas mindi 2:0 juhtima, ent kapten Brent Lepistu päästis florakatele 90. minutil võidu. Hooaja avamängus oli Flora Tulevikust parem 2:0 ja seejärel koguni 7:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles