Kuuba poksitäht põrus dopingukontrollis, tiitlimatš jääb ära

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Ortiz.
Luis Ortiz. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/Scanpix

WBC president Mauricio Sulaiman teatas, et kuubalasest poksitäht Luis Ortiz on jäänud vahele keelatud ainete tarvitamisega.

Ortiz pidanuks 4. novembril kohtuma WBC raskekaalu tiitlimatšis Deontay Wilderiga, kuid andis vabatahtlikult enne seda proovi, kust leiti lubamatuid aineid. ESPNi teatel on selge, et tiitlimatš jääb seetõttu ära. Sky Sports kirjutab, et Ortiz on ka varem positiivse proovi andnud, kui alistas 2014. aastal Lateef Kayode.

Wilder jääb aga juba teist korda järjest samal põhjusel tiitlimatšist ilma, sest mullu mais pidanuks ta ringis vastamisi minema Aleksandr Povetkiniga. Ka venelane andis positiivse proovi, tema organismist leiti kurikuulsa meldooniumi tarvitamise jälgi.

Ortiz oli WBC pingereas paremuselt teine raskekaallane ning Anthony Joshua kohustuslik väljakutsuja WBA tiitlimatšile. Joshua kaitses 28. oktoobril Kubrat Pulevi vastu edukalt talle kuuluvaid IBFi ja WBA tiitlivöid ning plaanis veebruaris või märtsis pidada Ortiziga kohtumisi, kus läinuks mängu kõik kolm tiitlit.

Wilderi kõrval on raskekaallaste seas praegu tipus veel Bermane Stiverne, kes kohtub 4. novembril Dominic Breazele'iga. Wilderi ja Ortizi matši ärajäämise tõttu võidakse just see kohtumine nihutada nüüd õhtu peamatšiks. Üks Wilderi võimalik vastane on ka pingereas kolmandal kohal olev Dillian Whyte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles