MM-sari teeb Tallinnas ajalugu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Dakari-mees Toomas Triisa on sel nädalavahetusel stardis
Eesti Dakari-mees Toomas Triisa on sel nädalavahetusel stardis Foto: Karola Koopuu/Redmoto

Järgmisel aastal toimub Eestis enduurosõidu MM-etapp. Sündmus on ajalooline nii eestlasest korraldajatele kui ka kogu MM-sarjale. Kunagi varem pole maailma vanimal ja raskeimal motospordialal võisteldud nõnda suures linnas, selgitas sarja eestvedaja Alain Blanchard.

-Enduuro on saanud viimasel ajal palju tasuta reklaami – seda teatakse nüüd alana, mida harrastades Valentino Rossi pidevalt kukub ja end vigastab. Mis enduuro tegelikult on?

Esmalt tuleb mainida, et enduuro on vanim 1904. aastal loodud FIMi (rahvusvahelise mootorrattaliidu) võistlusala. Tegu on väga mitmekülgse alaga, aga kui seda lühidalt kirjeldada, siis on see kõige lähemal WRC-sarjale ehk autorallile. Formaat on sarnane: eraldistardist võistlus, kus ühe maastikul kulgeva ringi pikkus on 50–60 kilomeetrit ja seal sees siis ajavõtuga katsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles