Barcelona vutitähed asusid referendumit kaitsma

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique kaks aastat tagasi pojaga hääletamas. Tänagi käis ta enne kohtumist Las Palmasega valimiskasti juures.
Gerard Pique kaks aastat tagasi pojaga hääletamas. Tänagi käis ta enne kohtumist Las Palmasega valimiskasti juures. Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Sajad inimesed kogunesid täna Kataloonia valimisjaoskondadesse, et anda hääl Madridi poolt keelustatud iseseisvusreferendumil. Et osade jaoskondade juures on toimunud kähmlused, võtsid ka Kataloonia kõige olulisema vutiklubi FC Barcelona endised ja praegused jalgpallurid teema kohta sõna.

Endine FC Barcelona ja Hispaania jalgpallikoondise kapten Xavier Hernández teatas nii hispaania kui inglise keeles, et inimestel on õigus oma tahte väljendamisele. 

«On häbiväärne, mis täna Kataloonias toimub. Vastuvõetamatu, et inimesed ei saa demokraatlikus riigis hääletada. Kogu minu toetus kuulub kõigile katalaanidele, kes üritavad rahumeelselt hääletada. Elagu Kataloonia!»

2014. aastal karjääri lõpetanud Carles Puyol kirjutas Twitteris, et hääletamine on demokraatia osa. 

Oma pöördumise tegi paar päeva tagasi ka täna platsile jooksev Gerard Pique, kes on Kataloonia patrioot.

«Tänasest pühapäevani väljendagem end rahumeelselt. Me ei anna neile mingit vabandusi. Seda nad tahavadki. Ja me laulame koos kaua ja tugevalt!»

Paar tundi enne kohtumist Las Palmasega teatas Pique, et käis valimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles