Soomer kindlustas European Supersport arvestuses esikohta

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Václav Duška Jr.

Pühapäeva pärastlõunal sõideti Prantsumaaal Magny-Cours´i ringrajal mootorrataste ringrajasõidu Supersport klassi hooaja üheteistkümnes MM-etapp. 

Laupäeval sõidetud kvalifikatsioonisõidus sai Hannes Soomer kirja aja 1.44,012, mis andis talle pühapäevaseks võistlussõiduks 22. positsiooni.

Wil Sport Racedays meeskonna ridades sõitev eestlane sai täna pärastlõunal sõidetud võistlusele hea lähte ning oli esimese ring lõpuks kerkinud koguni kuue koha võrra. Kui veel poole sõidu peal oli Soomer 15., siis järelejäänud ringide jooksul parandas eestlane veel oma kohta ning lõpetas 19-ringilise võistlussõidu 13. kohal.

Kui MM-arvestuses teenis eestlane kolm MM-punkti, siis European Supersport arvestuses kuulus sõiduga üheksa kohta tõusnud eestlasele esikoht. European Supersporti võistlevad need, kes teevad kaasa vaid Vanas Maailmas toimuvatel etappidel.

Hooaja kokkuvõttes hoiab Soomer peale Prantsusmaal sõidetud võistlust 27 punktiga World Supersport sarja 17. positsiooni. European Supersport arvestuses jätkab eestlane liidrina.

«Tõesti oli kihvt. Stardikoht ei olnud absoluutselt kiita aga hommikuses soojenduses proovisime veel palju väga suuri muutusi ja saime mootorratta seadistuse osas tagasi ree peale. Start läks hästi ja sealt sai oma tööd teha. Suured tänud meeskonnale. Tegime suure töö ja teeme samamoodi Jerezis edasi,» kommenteeris Soomer.

Põneva lõpplahenduse saanud sõidu võitis Kallio Racing Yamahal sõitnud Niki Tuuli. Teise koha sai samuti Yamahal sõitnud Federico Caricasulo, kes jäi soomlasest maha 0,875 sekundiga. Sõidu kolmas oli MV Agustal sõitnud PJ Jacobsen, kes jäi Tuulist maha 5,7 sekundiga.

Soomeri MM-hooaeg jätkub kolme nädala pärast, kui Jerez´i ringrajal sõidetakse hooaja viimane Euroopas sõidetav World Supersport sarja etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles