Kaidi Kivioja võitis karjääri kolmanda duatlonikulla

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidi Kivioja
Kaidi Kivioja Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Saaremaal toimunud Eesti meistrivõistlustel duatlonis teenis  nelja-aastase vaheaja järel naistest meistritiitli Kaidi Kivioja. Meeste esikoht läks üllatuslikult Timmo Jeretile, kes nelja sekundiga edestas Henry Räppot.

Kivioja võitis karjääri kolmanda duatloni meistritiitli veenva eduga teisena lõpetanud Alma Sarapuu ees, olles kiireim naine nii 8 kui 4 km jooksuetappidel ning nende vahele jäänud 33 km pikkusel rattarajal. Ajaga 1.40.52 finišeerinud Kiviojast olid Saaremaal nobedamad kõigest seitse meesvõistlejat.

Neist seitsmest alustasid võistlust kõige paremini tulevikulootus Henry Räppo, tiitlikaitsja Suurkivi ning 24-aastane üllatusmees Timmo Jeret, kes elu esimesel triatlonivõistlusel osales alles mullu Haapsalus.

33 km rattarajal näitas Jeret, kes ratturina võitnud noorte- ja juunioride klassis koguni 40 medalit, ülejäänute ees enam kui poole minutilist paremust, tehes tuule alla ka Harri Sokule endale. Üllatuslikult läbis Jeret kiireima ajaga ka viimase 4 km jooksuosa ning tuli Räppo ees napi eduga duatloni Eesti meistriks.

Jereti võiduaeg oli 1.33.29. Räppo kaotas talle 4 sekundiga, kolmandana lõpetanud Sokk minuti ja 52 sekundiga. Päeva esimeses pooles toimunud sprindidistantsil olid kiireimad Johannes Sikk ja Merili-Mai Kivimets.

Saaremaa duatloniga mälestatakse iga-aastaselt parvlaeval Estonia hukkunud Jaan Pehki ja Kristjan Raiendit, kelle osavõtul selgitati 1994. aastal Saaremaal välja esimesed Eesti meistrid duatlonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles