Barcelona võib Mourinho vastu kaebuse esitada

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madrid Reali peatreener Jose Mourinho (paremal) ja tema Barcelona kolleeg  Pep Guardiola
Madrid Reali peatreener Jose Mourinho (paremal) ja tema Barcelona kolleeg Pep Guardiola Foto: SCANPIX

Eilses Meistrite liiga poolfinaalis Madridi Reali 2:0 alistanud FC Barcelona jalgpalliklubi võib kaotajate peatreeneri Jose Mourinho solvangute pärast UEFA-le kaebuse esitada.

«Barcelona meeskonna juriidiline osakond uurib neid solvanguid ja otsustab, kas esitada Mourinho suhtes UEFA-le ametlik kaebus,» seisis Barcelona pressiteates.

Mourinho pidas oma meeskonna vähemusse jäämist absurdseks otsuseks ning vihjas, et Barcelona ei suudagi ilma kohtunike abita edukas olla.

Lisaks solvas ta sama jutuga ka Barcelona peatreenerit Pep Guardiolat: «Pep on fantastiline jalgpallitreener ning on võitnud ühe Meistrite liiga tiitli, aga minul oleks piinlik olnud võita Meistrite liigat sellisel moel. Ma olen võitnud Meistrite liiga kaks korda: korra Porto ja korra Interiga, ning kõik need ausa töö, higi ja võitlusega.»

Väljendiga «sellisel moel» vihjas Mourinho 2009. aasta Meistrite liiga poolfinaalile, kui kohtunik mängus Chelsea vastu paljude meelest inglaste kahjuks mitu kaheldavat otsust vilistas.

Mis aga ootaks Mourinhot süüdimõistmise korral?

«Kuna need kommentaarid on öeldud UEFA võistlusel, siis UEFA saab ka selle eest karistada, kui seda õigeks peab. Selles mõttes pole vahet, kas Barcelona esitab eraldi kaebuse. Kui UEFA näeb seal midagi karistamisväärset, siis tehakse seda niikuinii. See on avalik info,» märkis Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht, kelle sõnul ootaks sellisel juhul Mourinhot ilmselt rahatrahv. «Suupruukimise eest on tavapärane rahatrahv. Aga võib ka mängukeeluga karistada. Oleneb olukorra tõsidusest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles