Martin Reim: Gibraltari vastu on meil suur võidukohustus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim lausus koondise kogunemisel enne valikmänge Gibraltari ning Bosnia ja Hertsegoviinaga, et koondis liigub tema silmis õiges suunas.

«Ega me sellega kiidelda ei saa, et mängijate valik väga suur oleks. Aga võtmemängijad on siiski terved, selles mõttes on olukord veidi parem kui eelmisel kogunemisel,» lausus Reim. Võrreldes eelmise koondisekutsega jäävad seekord eemale näiteks Rauno Sappinen ja Martin Miller, kuid Reimi sõnul otsustati, et noored mehed mängigu parem U21 koondises, selle asemel et A-koondises suure tõenäosusega pingil istuda.

Üks viimase hetke puuduja siiski on. «Ats Purjel on kannaga probleeme, klubi eest ta küll mängib, aga sööb valuvaigisteid ja trenni ei saa teha. Seega jätsime ta kõrvale. Hetkeseisuga me kedagi tema asemele ei kutsu, ei ole mõtet kedagi niisama tuua. Saame hakkama nendega, kes on,» sõnas Reim. «Nädalavahetusel mängisid klubides vist peaaegu kõik. Ragnar Klavan pole paar mängu mänginud ja Mattias Käit on pidanud tribüünilt vaatama, aga üldiselt on kõik mänguaega saanud.»

Kaasa ei löö ka koondise raudvara, suvel Norra tugevuselt kolmandasse liigasse Hönefossi ridadess siirdunud Aleksandr Dmitrijev. «Tema liiga ei tee koondise ajaks mängupausi. See sai tegelikult ka varem kokku lepitud, et kui meil on teised põhimehed terved, ei ole mõtet teda klubi juurest ära tuua, eriti kui ma ei näe tal kindla põhimehe rolli. Aga kindlasti kuulub ta ka edaspidi meie vaatevälja,» selgitas Reim.

Ehkki kahe vastasega kohtutakse taas vaid mõnepäevase vahega, keskendub Reim esialgu vaid esimesele mängule. «Võidukohustus on meil ju Gibraltari vastu suur. Oleme kõigis viimastes mängudes üritanud võidu peale minna ja sammume edasi täpselt sealt, kus eelmised mängud lõpetasime. On asju, mida saame paremini teha, eriti rünnakul. Skoori peale ei taha ma mõelda, aga mõistagi üritame mänguplaani teha ja mängijad väljakule saata selliselt, et tuleks väravaid ja tekiks väravamomente,» sõnas Reim.

Kedagi Bosnia-mänguks hoidma ta ei hakka. «Läheme Gibraltari vastu ikkagi koosseisuga, mis on selleks mänguks parim. Küll pärast vaatame, kes on võimeline kaks mängu järjest mängima, aga nagu tavaks on saanud, siis teiseks matšiks vahetusi tuleb,» lausus Reim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles