Egiptusest valla pääsenud Bamba Fall läks lennukilt otse mängule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bamba Fall
Bamba Fall Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

TLÜ/Kalevi pikk ootamine on läbi – aastaid BC Kalev/Cramos mänginud senegallane Bamba Fall jõudis pärast mitmenädalast ootust Tallinna ning mängis juba õhtul uue koduklubi särgis.

Egiptuse pealinnas Kairos kaks nädalat Eesti viisat oodanud Fall saabus täna lõuna ajal Tallinna. Vaid mõned tunnid pärast maandumist ajas Fall selga juba mängusärgi, kui Kalevi meeskond mängis treeningkohtumise noortemeeskonnaga .Meistriliiga hooaega alustab väike Kalev reedel, kui külla sõidetakse Pärnule.

«Noorte poiste vastu sai ta igatahes hakkama ja ühtegi vigastust ka kohe silma ei jäänud,» ütles klubi peatreener Raido Roos pärast õhtust mängu Postimehele. «Selge see, et ta pole hetkel oma endisel tasemel, aga kui tervisekontrollis kõik laabub, jääb ta suure tõenäosusega meeskonda.»

Kahe nädala jooksul mõistagi Fall korvpalli mängida ei saanud, kuid siiski püüdis 217 sentimeetri pikkune keskmängija end Kairo lennujaama lähedal olevas hotellis vormis hoida. «Tegin kätekõverdusi ja jooksin, ega seal väga muud teha ei saanud,» ütles Fall Õhtulehele

Viimati mängis Fall klubikorvpalli Iraanis, enne seda Kosovos ja Riia VEFis, kuhu siirdus BC Kalev/Cramost. Kalev/Cramo peatreener Alar Varrak pole üllatunud, et TLÜ/Kalev Falli enda ridadesse tahtis.

«Olen tema käekäiku jälginud ning teadsin, et ta on jätkuvalt töötu. Tema turuhind on aastatega kõvasti langenud. Bambale hea turvaline valik – vahepeal ei teinud ta kõige paremaid valikuid,» viitas Varrak Iraani ja Kosovo kõrgliigadele.

Üldiselt on aga Varrakul Fallist head mälestused. «Ta on pull vend, sai pikki aastaid koos töötatud. Minul on temast positiivsed mälestused. Eks paar sõna ikka vahetame, kui ta siia jõuab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles