Peeter Nigol: Marek Doronin on mängimisele lähedal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil TÜ Rocki korvpallur Marek Doronin ja füsioterapeut Peeter Nigol.
Pildil TÜ Rocki korvpallur Marek Doronin ja füsioterapeut Peeter Nigol. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli / Rocki füsioterapeut Peeter Nigol tunnistas, et Marek Doronin on reielihasevigastusest kenasti taastunud ning tema taasliitumine Rocki mängumeeste ridadega on lähedal.

«Täna jooksime kõvasti sprinti ja ta jalg pidas kenasti vastu,» märkis Nigol. «Õhtul teeme veel trenni, eks siis paistab. Homme on mäng (Valga Weljega – toim).»

Rocki peatreener Üllar Kerde ütles möödunud nädala lõpul, et isegi kui Doronin reielihase vigastusest taastununa taas platsile naaseb, pole kuhugi kadunud plaan saata 24-aastane mängumees Soome uuringutele.

Kerde sõnul vajab selgekstegemist, miks on Doroninil achilleuse kõõlusega pidevalt jamad. «Ta on kolm suve koondise laagrid vahele jätnud, sest jalg ei kannata koormust. Mina ei tea, kuid arstid ütlevad, et tal on achilleuse kõõluse krooniline põletik,» märkis Kerde.

Peeter Nigol tõdes, et uurida võib lõpmatult ja eks iga uus nüanss võib jala ravimisel kasuks tulla. Detailidesse laskumata ütles Nigol, et Doroninil on jala biomehhaanika probleemid.

Enne hooaega päris kõvade koormustega harjutades ei olnud Nigoli kinnitusel Doronini jalg endast märku andnud, nagu ka eilse treeningu järel. Samas septembri lõpus ei lasknud valu korralikult mängida.  

Üllar Kerde väitel oleks ametlikke kanaleid pidi võimalik Soome uuringutele saada alles tuleva aasta veebruaris ja need maksaksid 1500 eurot (ligi 25 000 krooni). Kuid et Rocki peatreener on ise Soomes töötanud, siis ta püüab ära kasutada oma sealseid tutvusi ja saada uuringud poolenisti partertehingusse.

«Mitte et ma Eesti arste ei usu, kuid Soomes on neil kogemuste pagas mitu korda suurem, sest sportlaste arv on neli korda suurem kui Eestis,» põhjendas Kerde Doronini Soome saatmise soovi.

Küsimus on vaid selles, kes maksab uuringute eest. Tartu Ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Riho Illak ütles, et klubi juhatuse laual rahataotlust uuringute tegemiseks pole. Kui see peaks laekuma, siis juhatus seda Illaku kinnitusel arutab ning kui kulutus on õigustatud, see ka tehakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles