Soomlased MM-tiitlini viinud sõnakas treener asus uuesti koondist juhendama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jukka Jalonen.
Jukka Jalonen. Foto: Yaroslav Neyelov/RIA Novosti/Scanpix

Soome jäähokiliit kinnitas, et riigi rahvuskoondist asub taas juhendama Jukka Jalonen. 54-aastane Jalonen viis Soome koondise 2011. aastal maailmameistriks.

Aastatel 2008-13 Soome peatreenerina töötanud Jalonen siirdus seejärel KHLis mängiva Helsinki Jokerite meeskonna lootsiks. Nüüd alaliiduga sõlmitud lepingu kohaselt on ta Soome tüüri juures kuni 2020. aastani. Koondise senine peatreener Lauri Marjamäki teatas juba varem, et lahkub pärast tänavust MMi ametist, vahendab Iltalehti.

Lisaks A-koondisega võidetud MM-tiitlile ja 2010. aasta MM-pronksile viis Jalonen mullu kodusel turniiril MM-tiitlini ka Soome alla 20-aastaste koondise. Praegu keskendub ta peamiselt Jokerite juhendamisele, kuid alaliit soovis treeneri kiirelt paika saada, et vältida spekulatsioone. «A-koondisel ootab ees aasta, mil peetakse kahed tiitlivõistlused. Hea, kui nendeks saab valmistuda nii, et miski ei häiri,» leidis ka Jalonen.

Lisaks treenerioskustele on Jalonen end aastate jooksul tõestanud ka sõnaka ja otsekohese mehena, kelle mängujärsed intervjuud on harva igavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles