Postimees Kataloonias: Tänakul on kaasas ka pere, aga palju rallimees neid näeb?

Viljar Voog, Kataloonia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak perega
Ott Tänak perega Foto: Liis Treimann

Neljapäev on Kataloonia rallil tavapärasest veidi erinev. Kui muidu peetakse hommikul testikatse ning õhtul kihutatakse mõnel publikukatsel, siis tänavu läbitakse võistluskiirusel vaid varajased kilomeetrid ning õhtul on kavas üksnes ralli pidulik stardipoodium.

Publikukatse puudumine – mullu sõideti selleks näiteks 100 kilomeetri kaugusele Barcelonasse – tähendab, et õhkkond rallipargis on mõneti vabam, sest aega on rohkem. Kuigi sõitjad peavad ikkagi olema töömeeleolus, saavad nende taustajõud mõelda rohkem lõõgastumisele. Näiteks Ott Tänak on Kataloonia päikese alla kaasa võtnud terve oma perekonna ning nende tänane päevaplaan on lihtne: perepea toetamise kõrvalt kavatsetakse aega veeta ka rallikeskusega külgnevas lõbustuspargis, avaldas rallimehe isa Ivar.

Ott Tänaku sõnul ta tööd tehes lähedastele väga mõelda ei jõua. «Nad elavad eraldi, kusagil mujal üldse. Õhtul käime teineteise juures võib-olla õhtust söömas, aga üldiselt väga rohkem aega ei olegi,» selgitas mees, et võib-olla kohtutakse veel lõunapausilgi, aga ei enamat.

Kui Tänak eile ajakirjanikele teatas, et talle meeldib väga Hispaanias ja ta üritab alati siia pere kaasa võtta, uuriti mehe käest täpsemalt, mis talle siin istub. Peaaegu paratamatult läks jutt ka Kataloonia aule ja uhkusele, Barcelona vutiklubile. «Lionel Messit ma tean, aga suur jalgpallisõber ma pole,» muheles Tänak vastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles