Kehra võttis Coopilt revanši, Viimsi alistas Tapa

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.
Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti käsipalli meistriliigas said neljapäeva õhtul teise võidu tabelisse HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja HC Viimsi/Tööriistamarket, kes alistasid vastavalt Põlva Coopi kodus 30:20 (14:9) ja SK Tapa võõrsil 35:29 (17:13).

Kehralaste puhul oli tegemist väikese revanšiga, sest kaks nädalat tagasi üllatas Coop neid just Kehra spordihoones karikavõistluste avaringi kordusmängus, näpates 30:25 võidu. Algas võrdselt meistriliiga kohtuminegi, kuid kui noored põlvalased olid saanud 6:5 eduseisu, tegi kodumeeskond 6:0 spurdi ning jäi kindlalt ette kohtumise lõpuni.

Poolaja võitis Kehra 14:9 ja kogu mängu 30:20. Võitjate poolel olid heas hoos valgevenelased, sest Nikita Jermaševitš viskas üheksa ja Anton Borovski, nagu ka Indrek Normak, viis väravat. Kaotajatest olid nelja tabamusega täpseimad Tõnis Kase, Mathias Rebane ja Markel Veiko.

HC Kehra peatreener Kaupo Liiva jäi eriti rahule kaitse ja väravavahtide tööga. «Nii Mikola Naum kui Siim Normak tõrjusid enam kui 50-protsendiliselt ja kaitses olime täna vajalikult agressiivsed. Meeskonna suhtumine, mis viimastes mängudes veidi probleeme valmistanud, oli ka täna hoopis teine,» rõõmustas Liiva.

«Põlvalastel oli muidugi nende põhipommitaja Priit Jõks puudu, aga tegu on väga perspektiivika meeskonnaga – Kalmer [Musting] teeb head tööd,» jätkus Liival kiidusõnu vastastelegi. «Aga eks me ikka peaks olema võimsamad. Karikakaotus oli valus ja täna oli meestel tänu sellele ka emotsioon hoopis teine.»

Teises kohtumises Tapal said külalised Viimsist veerandtunnise mängu järel ette 9:4 ja edu enam käest ei andnud. Avapoolaeg lõppes 17:13, nelja- või viieväravaline vahe püsis pea kogu kohtumise vältel. Kümmekond minutit enne lõppu läks hoogu Viimsi vasakäär Rail Ageni, tabades kolm korda järjest ja kasvatades eduseisu kümnele väravale, 33:23.

SK Tapa ei andnud alla ning võimsas viskehoos olnud Kaimar Leesi abiga saadi jälle pisut järele, aga võit kuulus siiski HC Viimsi/Tööriistamarketile tulemusega 35:29. Lees viskas enam kui pooled Tapa väravatest – 15! Võitjate poolel jäi Ageni arvele kaheksa, Otto Karl Kont, Aleksander Oganezov ja Tarmo Ulla lisasid kuus tabamust.

Meistriliigas on kolme vooru järel ainuliider Põlva Serviti täisedu ja kuue punktiga. HC Viimsi/Tööriistamarketil, HC Kehra/Horizon Pulp&Paperil, HC Tallinnal ja Viljandi HC-l on neli ning Põlva Coopil kaks silma. SK Tapa ja Aruküla/Audentes jätkavad punktideta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles