Martin Järveoja käest libisenud edust: igas kurvis kadus natukene

Viljar Voog, Kataloonia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: @World/M-Sport

Pärast kahte kiiruskatset olid Ott Tänak ja Martin Järveoja Hispaania MM-ralli liidrid. Kolmanda katsega langeti aga neljandaks – tasahilju tühjaks jooksnud rehvi nahka kaotati ligikaudu kümme sekundit.

«Rehv läks vaikselt tühjemaks. Kus see täpselt juhtus, ei teagi, aga ühtegi jälge sel peal ei ole,» rääkis Järveoja. Igatahes hakkasid hädad eestlasi kimbutama päris 39-kilomeetrise katse algfaasis. «Juba asfaldi peal tundsime, et masin ei keeranud nagu tahaks ja tuli käsipiduriga natukene juurde anda. Eks see olegi slow puncture’i teema, et suurt vahet sellest sisse ei tule, aga igas kurvis kaotad natukene.»

Kuigi Tänak ja Järveoja on üldarvestuses neljandad, on vahed väikesed – liider Andras Mikkelseni ja viiendat kohta hoidvat Kris Meeke’i lahutab 7,6 sekundit. «Ma arvasin, et siin juhtub natukene rohkem, aga tundub, et kõigil oli korralik hommikupoolik. Eks me nüüd vaatame, kui suur meil teepuhastusefekt oli,» rääkis Järveoja päeva teisele poolele ette vaadates.

Juba järgmisel nädalavahetusel on kavas Saaremaa ralli ja eile kostus üllatav uudis, et Tänak võtab selleks võistluseks endale kaarti lugema Georg Grossi. Kas Järveojale tähendab see vaba nädalavahetust? «Sai siin lastele lubatud, et läheme Saaremaale ja saab paadiga sõita. Ju siis tuleb ikka minna. Igaks juhuks – äkki läheb Georgil näiteks poole päeva pealt süda pahaks,» naeris mees vastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles