Kaup koos: Müncheni Bayern värbaski Jupp Heynckesi neljandat korda peatreeneriks

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jupp Heynckes hiilgavaks kujunenud 2013. aastal Bayernit juhendamas.
Jupp Heynckes hiilgavaks kujunenud 2013. aastal Bayernit juhendamas. Foto: Massimo Pinca/AP/Scanpix

Müncheni Bayerni jalgpalliklubi nimetas pärast Carlo Ancelotti hiljutist vallandamist Jupp Heynckesi meeskonna peatreeneriks. Nimekas sakslane asub sellesse ametisse juba neljandat korda.

Nelja aasta eest teatas nimelt Bayernit tüürinud Heynckes, et läheb pensionile. Nüüd suutis Saksamaa tituleerituim klubi aga talle uuesti augu pähe rääkida. Leping sõlmiti käesoleva hooaja lõpuni.

«Mitte ükski teine klubi ega koondis terves maailmas ei oleks suutnud mind veenda tagasi tulema. Bayernil on südames eriline koht,» lausus 72aastane Heynckes Deutsche Welle vahendusel.

Esimest korda juhendas Heynckes Bayernit aastatel 1987-91, võites kaks Saksamaa meistritiitlit. Teine periood (2009) jäi vaid viie mängu pikkuseks. Kolmandal tegi aga hooajast 2012-13 oma treenerikarjääri parima: võideti nii Meistrite Liiga, Saksamaa liiga kui karikas.

Saksamaa meedia oletab, et uuest hooajast usaldab Bayern treeneriameti sealse noorema põlvkonna tähele, praegu Hoffenheimis töötavale Julian Nagelsmannile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles