Venemaa olümpiavõitja peabki Pekingi medalist loobuma

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Tšitšerova 2008. aastal.
Anna Tšitšerova 2008. aastal. Foto: David J. Phillip/AP

2008. aasta olümpiamängudel Pekingis pronksmedali võitnud ja seejärel positiivse dopinguproovi andnud Venemaa kõrgushüppaja Anna Tšitšerova (35) jäi rahvusvahelises spordiarbitraaži kohtus (CAS) kaotajaks.

See tähendab, et venelanna peab ära andma pronksmedali, mille saab tema asemel Ameerika esindajanna Chaunte Howard, kes saavutas kuuenda koha, kuid dopinguga jäid vahele ka neljanda ja viienda tulemuse hüpanud sportlased. «See on täielik šokk,» sõnas Tšitšerova pärast CASi otsust. «Ma ei oska seletada, kuidas see juhtus, sest olin teadlik, milliseid toidulisandeid ma kasutasin.»

Rahvusvaheline Olümpiakomitee testis sadu erinevaid 2008. ja 2012. aasta olümpiamängude dopinguproove, kasutades selleks uusi tehnikaid, et pettureid tuvastada. Tšitšerova oli üks vahele jääjatest.

Tšitšerovale jääb alles koguni üheksa tiitlivõistluste medalit, sealhulgas 2011. aasta maailmameistritiitel ja 2012. aasta olümpiakuld. Väidetavalt olid nendel võistlustel antud venelanna proovid dopinguvabad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles