POSTIMEES PORTUGALIS Gibraltar võõrustab Eestit tühermaal, kus sõitnud ka Ott Tänak (8)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja aasta eest pidas Gibraltar Algarves Slovakkiaga oma esimese ametliku jalgpallimängu. Täna on samal staadionil vastas Eesti.
Nelja aasta eest pidas Gibraltar Algarves Slovakkiaga oma esimese ametliku jalgpallimängu. Täna on samal staadionil vastas Eesti. Foto: Francisco Seco/AP/Scanpix

Eesti jalgpallikoondis mängib täna õhtul kell 19 MM-valiksarja eelviimast mängu, kus vastaseks on Gibraltar. Kohtumine toimub Portugalis Algarve staadionil. Tegu on areeniga, mida võib julgelt nimetada valgeks elevandiks ning mis põhjustab kahele omavalitsusele üksjagu peavalu.

Faro ja Loulé vahelisel tühermaal asuv staadion valmis 2003. aastal. Mõistagi ehitati 30,6 miljonit eurot maksma läinud areen 2004. aasta EM-finaalturniiriks. Korraldajamaa suurtesse pisaratesse matnud EM-finaalturniiri raames peeti Algarve staadionil kolm mängu – kaks alagrupikohtumist ning üks veerandfinaal. Hiljem on staadionit kasutanud vahelduva eduga Portugali rahvuskoondis (kaheksa mängu) ja Gibraltar (mäng Eestiga on 12.).

Ükski klubi kodustaadionina areeni ei kasuta, sest piirkonnas puuduvad kõrgliigaklubid. Madalama liiga meeskondadele on aga 30 000 silmapaari mahutava areeni kasutamine liig.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles