Tänak: pingutame kõvasti, kuid kõige tähtsam on masin rajal hoida

Viljar Voog, Kataloonia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: /imago/Crash Media Group

Kataloonia rallil kolmandat kohta hoidev Ott Tänak sõnas pärast teist võistluspäeva, et keeruline on rallivõidu nimel heidelda, sest liidrikohal olev Kris Meeke on suurepärases hoos.

Kas homme hakkab saarlane tiimikaaslast Sebastien Ogier’d survestama? Lahutab mehi ju vaid 1,5 sekundit. «Ilmselgelt tahan teenida võimalikult palju punkte, aga nagu näha, on väga keeruline vahesid sisse sõita – me kõik pingutame väga kõvasti,» rääkis Tänak.

«Isegi kui tunned masinas, et oled läbinud katse ideaalselt, avastad finišis, et oled kaotanud 0,4 sekundit. Rajad on väga head ja tundub, et iga võidusõitja naudib neil sõitmist,» kommenteeris eestlane Kataloonia ralli kiiruskatseid.

Tänak kaotab enne viimast päeva liidrikohal olevale Meeke’ile 14,5 sekundit. «Poodium on alati eesmärk, teine eesmärk on võit, kuid seekord on Kris väga tugev – seega on keeruline temaga võistelda,» rääkis Tänak ning lisas, et nad pingutavad koos kaardilugeja Martin Järveojaga kõvasti, kuid kõige tähtsam on masin rajal hoida ja meeskonnale MM-tiitliks üliolulised punktid koju tuua.

Homne võistluspäev algab kell 8 hommikul ning kokku sõidetakse kuus kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles