Šotlastele sai saatuslikuks väravate vahe, Poola pääses ehmatusega

Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola väravavahi Wojciech Szczesny selja taha löödi kaks palli.
Poola väravavahi Wojciech Szczesny selja taha löödi kaks palli. Foto: Foto Olimpik/Foto Olimpik/Sipa USA

Jalgpalli maailmameistrivõistluste valiksarjas pidasid viimase vooru kohtumised E- ja F-alagrupi rahvuskoondised. Selgus järjekordne meeskond, kes lunastas MM-pääsme.

Kuna Taani mängis E-alagrupis 1:0 tulemusega üle Rumeenia, vajas Poola Montenegro vastu vähemalt punkti, et koht finaalturniiril kindlustada. Kui kümmekond minutit enne matši lõppu seisid tablool viiginumbrid ja Poola krahh oli vaid ühe tabamuse kaugusel, siis lõpuvile järel said poolakad rõõmustada 4:2 võidu ja MM-koha üle.

Grupi autsaiderite, Kasahstani ja Armeenia vaheline vastasseis lõppes 1:1 viigiga. Grupis teise koha saavutanud Taani pääses play-off-ringi.

F-alagrupis minetas võimalused pääseda MM-finaalturniirile Šotimaa, kes paiknes enne viimast vooru liigatabelis teisel kohal. Otsustavas mängus tehti 2:2 viik Sloveeniaga ning parema väravate vahe tõttu noppis ihaldatud teise koha 3:0 Malta alistanud Slovakkia*.

Inglased olid grupivõidu kindlustanud varem, aga võidurõõmu maitsesid ka nemad. Paljudele põhimeestele puhkust andnud Inglismaa alistas Leedu 1:0.  

* Play-off-ringi pääsevad üheksa alagrupi kaheksa parimat teise koha meeskonda ning Slovakkia võib olla see koondis, kes jääb esimesena ukse taha.

E-alagrupp:

  • Poola – Montenegro 4:0
  • Taani – Rumeenia 1:0
  • Kasahstan – Armeenia 1:1

Tabel: Poola 25, Taani 20, Montenegro 16, Rumeenia 13, Armeenia 7, Kasahstan 3.

F-alagrupp:

  • Leedu – Inglismaa 0:1
  • Slovakkia – Malta 3:0
  • Sloveenia – Šotimaa 2:2

Tabel: Inglismaa 26, Slovakkia 18, Šotimaa 18, Sloveenia 15, Leedu 6, Malta 1.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles