FOTOUUDIS: Pikk Külm Suvi läbi - Tartu võrkpallinaiskond alustas hooaega võidukalt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval peetud viiest naiste Balti liiga mängust oli oodatuim Tartus toimunud kohtumine, milles läksid vastamisi eelmise hooaja kolmas võistkond Tartu Ülikool/Eeden ja teine Kohila Võrkpalliklubi/E-Service. Kahe hooaja vahel koosseisus suuri muudatusi läbi teinud Kohila naiskond ei suutnud eile tartlannadele vastupanu osutada. 

Mängu eel postitas Tartu naiskond oma Facebooki lehele lustaka foto, kus poseerisid Renate Pikk, Kertti Külm ja Ingris Suvi. Kokku tuli seega kenasti Eesti ilma iseloomustav Pikk Külm Suvi.

Tänavu enamjaolt enda kasvandikele toetuv Kohila osutas koduvõistkond Tartule enim vastupanu kolmandas geimis, milles koguti 18 punkti. Esimeses ja teises geimis teenisid külalised vaid 11 ja 12 punkti. 72 minutit kestnud mängus tegid võitjate ridades suurepärase esituse Laura Reiter ja Kerttu Lääne, panustades võitu võrdselt 15 punkti. Vaid korra pallingul eksinud Reiter näitas seega ka silmapaistvat +14 punktist kasutegurit. Emajõelinna esinduse poolel jõudis kahekohalise resultaadini ka 10 punkti kogunud Kertti Külm. Kohila esinduse ridades lõpetas Agnes Karm mängu 7 punktiga. Tartlannade ülekaal oli eriti tuntav rünnakul (49%-23%) ja blokipunktide arvestuses (12-5). Samuti serveeriti valitsevale Eesti meistrile Kohilale kahe pallinguässa vastu koguni kümme ässa. 

Hooaega 3:0 võiduga Jelgava üle alustanud Tallinna Ülikool naaseb Lätist maksimaalse kuue punktiga, kui eile saavutati 3:1 (9, -21, 11, 20) paremuse RSU/MVS-i üle. Mängu parimana 18 punktiga plussi jäänud Dorit Heinastu panustas TLÜ võitu üleplatsimängijana 22 punkti. Erle Püvi aitas võitjaid 21 (+16) ja Kristiina Raap 15 silmaga. 

Üleeile RSU/MVS-ile 1:3 alla jäänud TTÜ/Tradehouse avas eile võidu- ja punktiarve, kui neljageimilises heitluses suudeti üle mängida Jelgava naiskond. TTÜ 3:1 (21, -23, 23, 22) võidus olid suurimad teened Hanna Pajulal ja Maria Säästlal, kes lõpetasid mängu vastavalt 19 ja 18 punktiga. Heleene Hollas assisteeris 15 (+14) ja Johanna Maar 11 punktiga. Kui rünnakul ja pallingu vastuvõtul olid võistkonnad sisuliselt võrdsed, siis suur erinevus tekkis blokis ja pallingul, kus TTÜ jäi peale punktidega 14-5 ja 13-6.

"Nädalavahetusega võime igati rahule jääda, sest kirjutasime esimesed võidupunktid tuniiritabelisse. Laupäeval valitseva Läti meistri RSU-ga püsisime mängus kuni kolmanda geimi seisuni 20:20, seejärel võttis juuksekarva võrra kogenum ja enesekindlam võistkond oma, võites geimi 25:20. Neljandaks geimiks enam sel päeval vaimujõudu ei jätkunud. Pühapäeval olid tütarlapsed väga tublid ja suutsid eriti just geimilõppudes ikkagi võidu ära vormistada. Eks meil oli ka õnne, aga niisama ei antud midagi ja vastane võitles lõpuni. Kõik 12 mängijat, kes nädalavahetusel Lätis käisid, täitsid oma rolli eeskujulikult. Esiletõstmist väärivad eelkõige meie nurgaründajate nutikad ja mitmekülgsed rünnakud, Mari Loormani blokipunktid ning Heleene Hollase serviseeriad," võttis esimesed mängud kokku TTÜ peatreener Marko Mett.

Taaskord jagatakse naiste Balti liigas punkte 21. oktoobril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles