Joonas Tamm sai kübaratriki järel põneva sõnumi

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonas Tamm (palliga).
Joonas Tamm (palliga). Foto: Tairo Lutter / Postimees

JALGPALL. Laupäeval avanes Portugalis Algarve staadionil jalgpallisõpradele üsna ebatavaline pilt: Eesti jalgpallikoondise eest astus tipuründajana väljakule Joonas Tamm. Seljas särk numbriga 2. Jalgpallitraditsioonide järgi kannavad seda numbrit eelkõige kaitsjad ning tegelikult on hingelt keskkaitsja ka Gibraltarile kolm väravat löönud Tamm.

Zinedine Zidane’i talendi austajana alustas Tamm karjääri poisina Viljandis tegelikult ründajana. Võimsat kasvu 25-aastane eestlane paistis hea väravavaistuga silma juba noorteklassides, olles Viljandi Tuleviku noortemeeskondade kõige ohtlikum mängija.

Näiteks 2007. aastal lõi ta B-vanuseklassi Eesti meistrivõistlustel 17 mänguga 34 väravat. Aasta hiljem debüteeris ta 16-aastaselt Tuleviku eest meistriliigas, saades hooaja jooksul kirja 15 mängu. Paralleelselt mängis ta ka Tuleviku duubelmeeskonnas tugevuselt Eesti kolmandas liigas, lüües 24 mänguga 25 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles