Lepingutüli jätkub: Eesti tippsuusatajad jäävad MK-sarjast eemale (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja
Team Haanja Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti paremate suusatajate ehk Team Haanja ja suusaliidu tüli jätkub ning see tähendab, et tipud jäävad praeguse seisuga MK-sarjast eemale, kirjutab Eesti Päevaleht.

Murdmaasuusatajad ehk Team Haanja peab suusaliidu ettevalmistatud lepingut arusaamatuks ning süüdistab liitu toetusrahade kinnihoidmises, suusaliit seevastu kinnitab, et leping on nendesamade sportlastega läbi arutatud kompromissi tulemus. Vaata kõnealust lepingut SIIT.

Juba eelmisel aastal ähvardas alaliit lepingu sõlmimisest keelduvaid sportlasi MK-etappidele mitte lubada. Siiski tehti sportlastele erand ning nad pääsesid võistlema. Lepingutüli jätkus suvel kui Team Haanja soovis lepingusse parandusi sisse viia, kuid Suusaliit ja EOK polnud sellega nõus. Nüüd ei tahagi Team Haanja lepingut ise allkirjastada, mis omakorda viis selleni, et tänase seisuga Anti Saarepuu hoolealused MK-etappidel osaleda ei saa.

«Olin teadlik, et kui 8. oktoobriks lepingul allkirju pole, võib suusaliit sellise otsuse teha,» sõnas Saarepuu täna hommikul Postimehele. «Meie plaane see siiski ei muuda - teeme trenni täpselt samamoodi edasi ja üritame tulemustega tõestada, et väärime kohta olümpial.»

Saarepuu sõnul leidub küllaga FIS-i madalama kategooria võistlusi, kus Team Haanja liikmed tohivad ka edaspidi võistelda. Näiteks hooaega alustatakse novembri keskel traditsiooniliselt Olose esimese lume võistlusel, kus suusaliidul puudub võimalus kellelegi kätt ette panna.

Team Haanjat esindab tülis suusaliiduga juba viimased poolteist kuud vandeadvokaat Erki Kergandberg, kes selgitas ERRile, et suusatajate ja suusaliidu vahel on erimeelsused seotud suusatajate Eesti Olümpiakomitee (EOK) poolse ehk riigi rahastamisega, mis on seatud sõltuvusse suusaliidu poolt koostatud lepingu sõlmimisega.

Tema kinnitusel on eelnimetatud sportlastel juba 2014. aasta kevadest alaliiduga sõlmitud toetuslepingud, mis kehtivad kuni 2018. aasta PyeongChangi olümpiani ja neid toetuslepinguid ei ole tühistatud. Toetuslepingud on otseselt seotud olümpiamängudeks ettevalmistamisega.

Kes kuuluvad Team Haanjasse? Aivar Rehemaa, Algo Kärp, Alvar Johannes Alev, Marko Kilp, Raido Ränkel, Andreas Veerpalu, Anette Veerpalu, Kaarel Kasper Kõrge, Karel Tammjärv ja Karl Erik Rabakukk. Treenerid on Anti Saarepuu ja Andrus Veerpalu ning füsioterapeut Kaire Leibak.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles