Postimehe video: vassiljevliku värava kõmmutanud Antonov tõrjus paralleele Kostjaga

Ott Järvela
, Lilleküla staadion
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste jalgpallikoondise 1:2 kaotusmängus Bosnia ja Hertsegoviinaga lõi Sinisärkide värava Ilja Antonov 75. minutil, kui saatis palli jõulise kauglöögiga Inglismaa kõrgliigaklubis Bournemouth mängiva Bosnia puurivahi Asmir Begovici selja taha.

Löök oli igati konstantinvassiljevlik ning kui tahta Antonovi ja kohtumise reievigastuse tõttu vahele jätnud Vassiljevi vahel veel paralleele otsida, siis neid leiab – Antonov mängib praegu Sloveenias (Rudar Velenje klubis), mis oli ka Vassiljevi välisklubidekarjääri algpunkt. Samuti on mõlemad keskpoolkaitsjad.

Paralleelid Vassiljeviga lükkas Antonov siiski otsustavalt tagasi. «Kostja Vassiljevi tase on selline, et… aeg näitab. Lihtsalt pean tööd tegema. Tahan olla ettevaatlik, mis ma praegu ütlen,» kostis Antonov vastuseks Postimehe küsimusele, kas talle võib väikest Vassiljevi mantlit selga pakkuda.

Meeskonna esitusega Bosnia vastu Antonovi hinnangul rahule jääda ei saanud. «Oli raske mäng hea meeskonna vastu, aga meil oli võimalik esineda paremini. Kuidagi lihtsalt tulid need vastase väravad. 1:1 viigivärava järel läksime hästi rünnakusse ning omasime võimalusi ise juhtima minna, aga kahjuks läks nii nagu läks.»

Enda väravast rääkides märkis Antonov, et mõtlemiseks aega polnud. «Plaani polnud. Kõik toimus automaatselt. Võitsin teise palli, proovisin lüüa ja läks sisse. Tuleb proovida, sest kui ei löö, siis ei tule ka väravaid.»

Pärast keerulist 2016. aastat on Antonov end tänavu taas leidnud ning murdnud end sügisel ka tagasi koondisesse – septembrikuu 1:0 võidumängus Küprosega kuulus ta Eesti põhirivistusse ja tegi silmapaistva partii. «Pärast 2016. aasta rasket perioodi tegin palju tööd ning kui nõnda talitada, siis kunagi saabub ka tasu. Mängin praegu välismaal ja proovin keskenduda 100%-liselt oma tööle ja areneda mängijana,» sõnas Antonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles