Ralliajalugu teinud piloot katkestas traagilist uudist kuuldes võistluse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kajetan Kajetanowicz
Kajetan Kajetanowicz Foto: twitter.com

Nädalavahetusel hukkus Läti autoralli EM-etapil helikopteriõnnetuses inimene. Tegu oli rekordilise kolmanda järjestikuse EM-tiitli võitnud Kajetan Kajetanowiczi hea sõbraga.

Priekule lähedal toimunud õnnetus leidis aset 11. kiiruskatse stardipaigas. Politsei esialgsel teatel sai õnnetuses surma kopteri piloot, kuid hiljem lükati see info ümber ning kinnitati, et hukkunu oli poolakas Pawel Jagniatkowski.

Kuna hukkunu Jagniatkowski ja rallimees Kajetanowicz olid lähedased sõbrad, otsustas Ford Fiesta R5 kihutav poolakas ralli katkestada. «Kallid, ma soovin, et saaksite mu otsusest aru. Sportlasena oleks mul raske rallit jätkata. Aitäh, et olete mind terve aasta jooksul toetanud. Loodan teie toele ka tulevikus,» andis rallimees oma katkestamisest teada.

Hoolimata ralli katkestamisest õnnestus poolakal kindlustada kolmas EM-tiitel. Enne Läti etappi oli tema edu portugallase Bruno Magalhaesi ees 24 punkti, kuid EM-tiitli saatu oli veel lahtine. Magalhaes sõitis aga laupäeval teelt välja vastu puud ning oli sunnitud ralli katkestama.

EM-sarja üldarvestus:

  1. Kajetan Kajetanowicz 145
  2. Bruno Magalhaes 121
  3. Bryan Bouffier 84
  4. Aleksei Lukjanuk 73
  5. Marijan Griebel 62
  6. Grzegorz Grzyb 60
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles