Messias Messi: «Argentinata MM olnuks hullumeelsus!»

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjaotus Argentiina koondises on paigas: kaaslased annavad palli Lionel Messile ja tema lööb väravaid.
Tööjaotus Argentiina koondises on paigas: kaaslased annavad palli Lionel Messile ja tema lööb väravaid. Foto: JUAN RUIZ/AFP/Scanpix

Arutlused teemal «Kas ja kui palju on jalgpalli MM-finaalturniir vaesem, kui Lionel Messi seal ei mängi» võib unustada. Selle asemel tuleb hoopis mäletada, kuidas Messi päästis Argentina surmasuust.

Eelmise MMi finalisti seis oli täbar juba enne, kui Lõuna-Ameerika tsooni viimase vooru viies kohtumises pall korraga mängu pandi. 38 sekundit hiljem võrdus Argentina olukord krahhiga: Ecuadori ülikiire juhtvärav tähendas, et enam ei saanud Messi & Co loota ka soodsatele tulemustele mujal. Argentinas võttis maad hirm. Võimalus, et esimest korda pärast 1970. aastat ei saa jalgpalli suurpeo ajal kaasa elada omadele, läks aina reaalsemaks.

Ent kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem. Messi võttis sõna otseses mängu enda peale – nii palju kui tänapäeva jalgpallis võimalik. 12. minutil tuli temalt 1:1 ja juba 20ndal 2:1. Ühel juhul vajas Messi veidi Angel di Maria, teisel vastase abi, ent üldiselt otsustas viiekordne maailma parim jalgpallur kohtumise saatuse üksi. 62. minutil vormistas ta ka kübaratriki ja lõppseisu ning vabastas kodumaa lõplikult painajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles