Ekskalevlane Moldoveanu: olen mõelnud Eestisse karjääri lõpetama tulla!

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool - Büyükcekmece Demir Insaat
Tartu Ülikool - Büyükcekmece Demir Insaat Foto: Sille Annuk

Hooajal 2013/2014 Eesti meisterklubis BC Kalev/Cramos mänginud Vlad Moldoveanu tõi tänases Europe Cupi teise eelringi korduskohtumises Türgi klubile Büyükcekmecele 7 punkti ning aitas meeskonna kahe mängu kokkuvõttes Tartu Ülikooli vastu 14-punktise võiduni. 

Postimees palus 29-aastaselt ääremängijalt kommentaari ning nagu selgus, võib rumeenlane karjääri lõpetama tulla Eestisse. 

«Hea on tagasi Eestis olla! Mõned mängijad olid Tartust mulle küll tuttavad, aga nad mängivad meeskonnana tänavu teistsugust korvpalli kui toona, mil mina Kalevi ridades nendega kohtusin. Seetõttu polnud minust ka skaudina erilist abi,» nentis Moldoveanu.

Ta lisas: «Avamängu esimesel poolajal Tartu üllatas meid, eelkõige just rünnakul. Me polnud nende stiiliga harjunud, sest see on küllaltki erinev Türgi liiga vastastega. Õnneks suutsime nende mänguga kohaneda ja kaitses omad korrektuurid teha. Täna olime hädas oma visetega – avapoolajal ei saanud me ju ühtegi kolmest sisse! -, aga õnneks teisel poolajal hakkasime rohkem õnnestuma ja panime paremuse maksma. Lihtne kumbki mäng siiski polnud.»

Eestit meenutab rumeenlane tänaseni hea sõnaga. «Mul on Eestist suurepärased mälestused! Suhtlen Kalevi peatreeneri Alar Varrakuga siiani umbes viis korda aastas – ta on mu hea sõber. Kolm hooaega tagasi olin peaaegu Kalevisse naasmas, sest Poolas Turowis ei klappinud asjad. Muide, olen mõelnud sellele, et võiksin mõne aasta pärast oma karjääri just Eestis lõpetada. Välisklubidest meeldis nii mulle kui mu perele Tallinnas ja Kalevis kõige rohkem, nii et see on täiesti reaalne variant!» lisas Moldoveanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles