Jooksukuningas Mukunga elab koos kolmekordse laskmise maailmameistriga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ibrahim Mukunga Tallinna maratonil.
Ibrahim Mukunga Tallinna maratonil. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti rahvajooksude valitseja Ibrahim Mukunga jagab eluruume koos 73-aastase kolmekordne laskmise maailmameister Matti Jõgiga.

Taara puiesteel elusügist veetev Jõgi, kes on «liikuva metssea» harjutuses koju toonud nii 1973., 1975. kui 1979. aasta maailmameistritiitli, majutab Taaralinnas treenivat Mukungat tänu kokkuleppele Tiidrek Nurmega. «Nurme rääkis mulle, et poeg soovib tal oma tuba tagasi saada ja et kas ma saaks sõbra enda juurde võtta,» selgitas vanahärra. «Eks mul ole endal sama asi läbi elatud – kui lapsel ikka oma tuba vaja on, siis pole parata midagi.»

Erilist ühiselu praegune ja endine spordikuulsus siiski ei viljele. «Mukungal on pisike toakene, hommikul kobistab vaikselt välja ja jookseb oma kümme kilomeetrit ära. Siis käime lõunal ja õhtupoole jookseb jälle,» kirjeldas Jõgi igapäevaelu.

Refereeritud artikli täisteksti loe Tartu Ekspressist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles